Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

TENIS: Halep e în optimi la Australian Open, după unul dintre cele mai frumoase meciuri văzute în ultimii ani

Simona Halep, principala favorită a turneului și liderul mondial, s-a calificat sâmbătă în optimile de finală de la Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului.

Halep a avut nevoie de 3 ore și 47 de minute pentru a se impune, scor 4-6, 6-4, 15-13, de americanca Lauren Davis, 24 de ani, locul 76 mondial și fostă locul 26 mondial.

Pentru cine nu a văzut meciul trebuie spus că partida a fost una de povestit nepoților și a intrat în istorie, egalându-se recordul de game-uri într-un meci de fete jucat la Australian Open, 48 (s-a mai înregistrat în 1996, când Arantxa Sanchez Vicario, din Spania, a trecut de americanca Chanda Rubin, scor 4-6, 6-2, 16-14).

În ciuda înălțimii sale mici, 1,57 metri, Lauren Davis și-a dat seama că are nevoie de agresivitate maximă pentru a spera la un rezultat bun împotriva liderului mondial.

Davis a început în forță, s-a bătut pentru fiecare punct, a surprins-o pe Simona cu loviturile fulgerătoare și agresive și a produs surpriza în primul set.

A fost 6-4 pentru Davis, după un set în care americanca a avut mai mereu inițiativa, a condus în permanență pe tabela și a făcut break-ul decisiv în chiar ultimul game al actului.

Conștientă că trebuie totuși să-și respecte blazonul, Simona a echilibrat jocul în actul al doilea. A călcat pe accelerație, a făcut break încă din game-ul al treilea și nu a mai cedat inițiativa, având mici emoții doar în game-ul șase, când a salvat o minge de break.

Decisivul a fost de pomină. Ambele jucătoare și-au aplicat lovituri dure, iar spre final fanii au așteptat să vadă cine va fi până la urmă knock-out.

Simona a început mai bine și a condus cu 3-1. În game-ul șase, însă, după ce a salvat patru mingi de break, sportiva noastră a cedat inițiativa și Davis s-a dus, ușor, ușor, la 4-3 pentru ea.

 Apoi românca a revenit. A servit pentru meci la 5-4, 6-5 și 8-7, însă Davis, precum Bruce Willis în celebra serie, a fost pur și simplu greu de ucis.

Momentul psihologic al meciului s-a produs la 11-10 pentru americană. Lauren Davis a avut trei mingi de break și de meci, dar Simona s-a apărat eroic. Și-a păstrat mult mai bine calmul, față de alte meciuri, și a anulat rând pe rând șansele adversarei, spre disperarea americancei.

Halep a făcut cinci puncte la rând, a egalat la 11 și a arătat că, totuși, în disputa de la Melbourne nu poate exista decât o învingătoare.

Deși Davis a fost în permanență în față, fiind prima la serviciu, și deși americanca a încercat să rupă ritmul cu două pauze de medicale, Simona a continuat să creadă în ea și a pus capăt disputei după un meci agonizat de trei ore și 47 de minute.

A fost 4-6, 6-4, 15-13, iar românca merge în optimi, unde va da piept cu japoneza Naomi Osaka, sportivă aflată pe locul 72 mondial și care sâmbătă a produs o surpriză, învingând-o clar, 6-4, 6-2, pe Ashleigh Barty, din Australia, locul 17 mondial.

Teoretic, Simona este mare favorită împotriva japonezei, mai ales că a bătut-o deja de două ori, 4-6, 6-2, 6-3 la Roland Garros, în 2016, și 6-4, 2-6, 6-3, la Miami, anul trecut.

Totuși, este de așteptat ca japoneza să se inspire din modul în care a luptat Lauren Davis și să-i provoace Simonei noi chinuri, mai ales că Osaka nu are ce pierde și ar da totul pentru o victorie împotriva liderului mondial.

De altfel, la finalul meciului cu Lauren Davis, Simona a declarat că “am câștigat cu inima. Sunt aproape moartă, dar a fost frumos. Sunt foarte fericită că am câștigat. E bine că am putut produce un tenis frumos. Le mulțumesc fanilor pentru încurajare. Nu știu cât am alergat (n.r. – peste 4,5 kilometri), dar simt că mușchii mi s-au dus”.

9 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv