Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

TENIS: Mihaela Buzărnescu s-a calificat în finala de la San Jose. Nu este singurul succes românesc al săptămânii

Mihaela Buzărnescu, a doua cea mai bună jucătoare de tenis a României la momentul actual, a obținut sâmbătă seara cel mai important rezultat al carierei.

Sportiva noastră, aflată în acest moment pe locul 24 mondial, s-a calificat pentru prima dată în finala unui turneu de tip Premier, reușind să acceadă în ultimul act al turneului feminin de tenis de la San Jose (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de 800.000 de dolari.

În semifinale, Mihaela și-a luat revanșa în fața belgiencei Elise Mertens, locul 15 mondial, sportivă pe care românca a învins-o cu 4-6, 6-3, 6-1, la capătul unei meci ce a reprezentat o reeditare a finalei de la Hobart, unde belgianca se impuse cu 6-1, 4-6, 6-3.

Entuziasmată de victoria obținută, Mihaela a recunoscut, la finalul partidei, că nu credea că va ajunge atât de departe, respectiv într-o finală de tip Premier, dar a precizat că a vrut să se lupte până la ultima picătură de energie pentru a demonstra sportivelor care vin din urmă că nu este niciodată târziu să crezi în îndeplinirea viselor tale.

Oarecum surprinzător, Mihaela, care și-a asigurat deja 72.835 de dolari și 305 puncte WTA, intră ca favorită în finală, jumătatea de sus a tabloului fiind plină de surprize.

Românca dă piept, în ultimul act al competiției, cu Maria Sakkari, din Grecia, 23 de ani, locul 49 mondial. Sakkari s-a calificat pentru prima dată într-o finală de turneu WTA, după ce a trecut, scor 3-6, 7-5, 6-2, de americanca Danielle Collins, 24 de ani, locul 42 mondial.

Atât Sakkari, cât și Collins au obținut victorii surprinzătoare în sferturi și i-au ușurat misiunea Mihaelei Buzărnescu. Sakkari o învinsese pe americanca Venus Williams, favorita 3, scor 6-4, 7-6, iar Danielle Collins profitase de abandonul Victoriei Azarenka.

Mihaela Buzărnescu și Maria Sakkari nu s-au mai întâlnit până acum, dar sportiva noastră este mai decisă ca oricând să-și treacă în cont primul trofeu al carierei, după finalele pierdute la mare luptă cu Mertens la Hobart și cu Petra Kvitova la Praga.

Va fi însă o duminică extrem de încinsă pentru tenisul feminin românesc. Pentru că finala de la San Jose nu este singura cu implicații românești.

Și circuitul ITF ne aduce, ca de obicei, câteva vești extraordinare. Alexandra Cadanțu, 28 de ani, locul 253 mondial, s-a calificat în finala turneului feminin de tenis de la Bad Saulgau (Germania), competiție dotată cu premii în valoare de 25.000 de dolari.

Ea a trecut, scor 6-0, 1-6, 6-4, de Olga Ianchuk, din Ucraina, 23 de ani, locul 327 mondial, și dă piept în ultimul act al competiției cu Laura Siegemund, din Germania, a patra favorită a competiției și o sportivă care în urmă cu mai puțin de doi ani era locul 27 mondial.

Ar putea fi al 10-lea turneu ITF câștigat de Alexandra Cadanțu, dar primul după o pauză de trei ani, sportiva noastră recăutând forma care a dus-o până pe locul 59 mondial în 2014.

O altă jucătoare care își recaută forma de altă dată este Alexandra Damaschin, sportivă care, duminică, joacă în finala turneului de 15.000 de dolari de la Savitaipale (Finlanda).

Alexandra, 27 de ani, actualmente locul 1.043 mondial, a trecut, cu un dublu 6-3, de Malene Helgo, marea speranță a Norvegiei, 18 ani, locul 699 mondial, și o va înfrunta în finală pe marea favorită a turneului, austriaca Melanie Klaffner, 28 de ani, fostă locul 175 mondial.

Alexandra era, acum aproape un deceniu, o mare speranță a tenisului feminin românesc, dar problemele personale și, mai ales, cele medicale au împiedicat-o să urce mai sus de locul 510 mondial și i-au permis să câștige doar șapte turnee ITF, dar toate la dublu, alături de jucătoare precum Patricia Maria Țig sau Alexandra Cadanțu.

La capitolul succese românești în această săptămână mai putem trece victoria obținută de Karola Patricia Bejenaru în turneul de la Dublin (Irlanda), alături de Julia Kimmelmann, din Germania, parcursul foarte bun al ‘americancei’ Maria Mateaș, care joacă finala la Fort Worth (SUA), semifinala Andreei Roșca de la Woking (Marea Britanie) sau semifinala de dublu făcută de Jaqueline Cristian, alături de unguroaica Anna Bondar, la Bad Saulgau (Germania).

Onoarea băieților a fost salvată în această săptămână de George Botezan, 21 de ani, locul 1.142 mondial, sportiv care a ajuns până în sferturile de finală ale turneului de 25.000 de dolari de la Dublin (Irlanda).

69 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv