Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

TENIS: Monica Niculescu a acces în finala calificărilor de la Indian Wells

Monica Niculescu este singura sportivă din România prezentă în calificările turneului feminin de tenis de la Indian Wells (SUA), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 8,7 milioane de dolari.

Monica Niculescu (sursa foto zerofotbal.ro)

Iar luni seara, Monica, locul 71 mondial, a obținut accesul în finala calificărilor, după ce a trecut fără probleme, scor 6-3, 6-0, de americanca Ann Li, jucătoare care se află pe locul 479 mondial și care a avut nevoie de wild-card pentru a ajunge în calificări.

Monica și-a asigurat un cec în valoare de 4.650 de dolari și 20 de puncte WTA și urmează să joace meci decisiv pentru calificarea pe tabloul principal de la Indian Wells.

Pentru sportiva noastră urmează însă un meci mult mai greu, adversară urmând să-i fie superexperimentata italiancă Roberta Vinci.

Deși în acest moment este abia pe locul 147 mondial, Roberta Vinci a bătut-o în calificări pe Evghenia Rodina, locul 111 mondial, scor 7-5, 6-3. 

Italianca are în palmares o finală jucată la US Open, în 2015, și 10 turnee WTA câștigate, ultimul la St. Petersburg, în februarie 2016. Cele două sportive s-au mai întâlnit o singură dată, la Hertogenbosh, în 2012, iar atunci s-a impus italianca, scor 6-3, 6-7, 6-0.

Dacă trece de Vinci, Monica Niculescu ar putea da piept, în primul tur de pe tabloul principal, cu adversare precum Eugenie Bouchard, Kaia Kanepi, Sorana Cîrstea sau cu una dintre numeroasele americance cărora li s-au creat culoare favorabile.

Alături de Sorana Cîrstea, care joacă împotriva unei jucătoare venite din calificări, alte trei sportive din România sunt prezente deja pe tabloul principal. Simona Halep, cap de serie numărul 1, are tur liber în primul tur, iar în turul al doilea ar putea da piept cu cehoaica Kristina Plișkova.

Irina Begu dă piept cu sârboaica Alexandra Krunic, iar dacă trece, în turul doi își măsoară forțele cu Karolina Plișkova, sora Kristinei.

Mihaela Buzărnescu are meci cu americanca Jennifer Brady, iar dacă trece, în turul al doilea o avea în față pe Caroline Garcia, din Franța.

7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv