Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

TENIS: România a avut ghinion la tragerea la sorți pentru sferturile de finală din FED CUP

Echipa de FED CUP a României va evolua anul viitor în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, formația noastră fiind între cele mai bune opt echipe ale lumii.

Marți, la Londra a avut loc tragerea la sorți pentru sferturile de finală ale ediției de anul viitor, sferturi care se vor disputa în perioada 9-10 februarie 2019.

Și, din păcate, România a avut ghinion la tragerea la sorți. Asta pentru că formația noastră a picat cu cea mai bună echipă din ultimii ani, respectiv echipa Cehiei, formație considerată principala favorită a competiției.

Cehia a câștigat de cinci ori trofeul în ultimii șapte ani (2011, 2012, 2014, 2015, 2016), ratând calificarea în finală în 2013, când s-a impus Italia, și anul trecut, când s-a impus SUA.

De altfel, Cehia va juca în noiembrie și finala din acest an, urmând să primească replica SUA pe teren propriu.

Cehoaicele nu au neapărat jucătoare de neînvins, dar se bazează mult pe forța grupului, având extrem de multe variante din care se pot alege titularele.

Petra Kvitova și Karolina Plișkova sunt în primele 10 jucătoare ale lumii, iar Barbora Strycova și Katerina Siniakova apar și ele între primele 40 de jucătoare ale lumii. Mai mult, la dublu, cehoaicele au patru dintre cele mai bune opt jucătoare ale lumii, Siniakova, Barbora Krejcikova, Andrea Hlavackova și Barbora Strycova.

În calitate de finalistă a actualei ediții, Cehia și-a rezervat dreptul de a fi gazda meciului cu România din februarie anul viitor. Însă cehoaicele oricum aveau dreptul de a găzdui meciul în condițiile în care, în 2016, ele au învins România cu 3-2, la Cluj, într-un alt meci jucat în primul tur al Grupei Mondiale.

Monica Niculescu și Simona Halep au făcut punctele noastre de atunci, ambele reușind să se impună în meciurile jucate cu aceeași adversară, Petra Kvitova.

În afară de Cehia – România, în sferturile de finală de anul viitor vom mai avea partidele Belgia – Franța, Germania – Belarus și SUA – Australia.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv