Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

TENIS: Românii și-au aflat adversarii din primul tur de la Australian Open

Șapte tenismeni români au asigurată calificarea directă pe tabloul principal de simplu de la Australian Open, primul Grand Slam de tenis al anului.

La competiția de la Melbourne, transmisă în direct de Eurosport, vor defila Marius Copil, Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan.

Alte două jucătoare ar putea completa echipa României. Alexandra Dulgheru și Irina Bara mai au nevoie de câte două victorii în calificări pentru a accede și ele pe tabloul principal.

Tenismenii români de pe tabloul principal și-au aflat, joi, adversarii din primul tur. Și putem spune că sorții nu au fost prea favorabili jucătorilor noștri.

Asta pentru că, la masculin, Marius Copil, locul 93 mondial, îl va înfrunta pe francezul Gilles Simon, locul 57 mondial. În zilele lui cele mai bune, Simon a fost locul 6 mondial și sfertfinalist la Australian Open și la Wimbledon.

Culmea este că Marius Copil l-a bătut pe Simon în singurul meci direct jucat până acum. În optimile de la Brisbane, din 2014, a fost 7-5, 6-3 pentru român.

Dacă totuși reușește să treacă din nou de Simon, Copil are mari șanse să dea piept, în turul al doilea, cu spaniolul Pablo Carreno Busta, cap de serie numărul 10 și locul 10 mondial.

Busta este considerat mare favorit în confruntarea cu australianul Jason Kubler. Copil și Busta nu s-au mai întâlnit până acum.

La feminin, în primul tur, avem următoarele meciuri:

Simona Halep (cap de serie numărul 1, locul 1 mondial) – Destanee Aiava (Australia, 17 ani, locul 193 mondial). Provenită din părinți samoani, Aiava a câștigat Australian Open la junioare în 2016, iar anul trecut a devenit prima sportivă născută după 1 ianuarie 2000 care să participe pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam)

Dacă trece de Aiava, Simona Halep are mari șanse să dea piept cu mai vechea ei cunoștință, canadianca Eugenie Bouchard, cea care o are ca adversară, în primul tur, pe franțuzoaica Oceane Dodin.

Sorana Cîrstea (27 de ani, locul 37 mondial) – Zarina Diyas (Kazahstan, 24 de ani, locul 60 mondial). Zarina a urcat cel mai mult până pe locul 31 mondial și are un titlu WTA, câștigat la Tokyo, anul trecut, după 6-2, 7-5 în finala cu japoneza Miyu Kato.

Zarina a câștigat singurul meci direct jucat până acum împotriva Soranei Cîrstea. A fost 7-6, 6-4 în semifinalele de la Wuhan, din 2014. De această dată, învingătoarea va da piept cu învingătoarea dintre cehoaica Lucie Safarova (cap de serie numărul 29) și australianca Ajla Tomljanovic.

Ana Bogdan (25 de ani, locul 107 mondial) – Kristina Mladenovic (Franța, 24 de ani, locul 11 mondial și cap de serie numărul 11). Kristina Mladenovic s-a născut în Franța, din părinți sârbi, iar acum locuiește la Dubai, în Emiratele Arabe Unite. Deși cochetează de ceva timp cu top 10 cele mai bune jucătoare ale Planetei, are un singur titlu WTA în carieră și sferturi de finală la Roland Garros și US Open.

S-a remarcat mai mult în meciuri de dublu. A ajuns pe locul 2 mondial la dublu și a câștigat Roland Garros la dublu feminin, alături de Caroline Garcia, și Wimbledon și Australian Open la dublu mixt, alături de canadianul Daniel Nestor.

Kristina Mladenovic și Ana Bogdan s-au mai întâlnit o singură dată, la Moscova, în 2015. A fost 7-6, 6-3 pentru franțuzoaică, în primul tur. Acum, învingătoarea va da piept, în turul al doilea, cu învingătoarea dintre Yulia Putințeva, din Kazahstan, și britanica Heather Watson.

Irina Begu (27 de ani, locul 40 mondial) – Ekaterina Makarova (Rusia, 29 de ani, locul 33 mondial, cap de serie numărul 31). Deși a ajuns până pe locul 8, Makarova a reușit să câștige doar trei turnee WTA în carieră. Totuși, rusoaica este o specialistă a turneelor importante. Are semifinale de simplu la Australian Open și US Open, sfert de finală de simplu la Wimbledon, a câștigat turneele de dublu feminin la Roland Garros, Wimbledon și US Open, turneul de dublu mixt la US Open, Turneul Campioanelor la dublu feminin, Jocurile Olimpice la dublu feminin și Cupa Federației.

Makarova și Begu s-au întâlnit de două ori până acum, iar fiecare dintre jucătoare a câștigat câte un meci. A fost 6-4, 6-4 pentru Irina la Moscova, în 2014, și 6-2, 2-6, 6-1, pentru rusoaică la Washington, în 2015. Acum, învingătoarea va da piept, în turul al doilea, cu belgianca Alison Van Uytvanck sau croata Petra Martic.

Monica Niculescu (30 de ani, locul 85 mondial) – Mona Barthel (Germania, 27 de ani, locul 52 mondial). Nemțoaica a urcat până pe locul 23 mondial în carieră și are de apărat un rezultat foarte bun la Melbourne, în condițiile în care anul trecut a ajuns până în faza optimilor de finală.

La meciuri directe este 2-1 pentru nemțoaică. Barthel s-a impus cu 6-3, 4-6, 7-5 la Wimbledon, în primul tur, în 2013, și 0-6, 7-5, 6-3, la Luxemburg, în optimi, în 2014. Monica s-a impus cu 7-6, 6-1 la Hobart, în 2014, în optimi. De această dată, învingătoarea va da piept, în turul al doilea, cu Anett Kontaveit (Estonia, cap de serie numărul 32) sau cu sârboaica Alexandra Krunic.

Mihaela Buzărnescu (29 de ani, locul 57 mondial) – Caroline Wozniacki (Danemarca, 27 de ani, locul 2 mondial, cap de serie numărul 2). Deși nu mai are nevoie de nicio prezentare, trebuie să spunem despre daneză că a fost lider mondial și a câștigat 27 de turnee, însă niciunul de Mare Șlem. În schimb, Wozniacki a câștigat Turneul Campioanelor anul trecut și are o finală la Australian Open și două finale la US Open.

Wozniacki s-a impus clar în singurul meci direct de până acum. A fost 6-1, 7-5 anul trecut, în primul tur de la US Open. Învingătoarea va da piept cu croata Jana Fett sau cu Misa Eguchi, din Japonia.

 

11 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv