Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

TENIS: Simona face meciul carierei şi o bate măr pe Şarapova

Simona Halep, a doua favorită a turneului feminin de tenis de la Beijing (China), s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale competiţiei dotate cu premii în valoare de peste 7 milioane de dolari.

Dar Simona nu s-a calificat oricum ci obţinând una dintre cele mai importante victorii ale carierei, 6-2, 6-2, cu rusoaica Maria Şarapova, fost lider mondial şi multiplă câştigătoare de Grand Slam-uri.

A fost a opta înfruntare între cele două sportive. Şarapova avea avantajul moral al diferenţei clare de victorii în meciuri directe, 7-0, dar multe dintre victorii fuseseră obţinute greu, în trei seturi.

Iar Simona a ştiut că trebuie să apese puţin mai mult pe acceleraţie pentru a avea o şansă cu rusoaica. Încurajată şi de un serviciu excelent, românca a ieşit mai mult la bătaie şi a acoperit excelent terenul, astfel că Şarapova a intrat rapid în criză de idei.

Rusoaica a acumulat greşeală după greşeală şi, coroborate cu loviturile rare dar năucitoare ale Simonei, jocul a început să curgă într-o singură direcţie.

Inevitabilul s-a produs după 74 de minute, Simona impunându-se cu un dublu 6-2. A fost succesul care i-a asigurat româncei calificarea în sferturile de finală de la Beijing, aproape 150.000 de dolari şi 215 puncte WTA.

Halep va evolua în turul următor cu învingătoarea din ultimul meci al zilei de miercuri, confruntare în care îşi măsoară forţele Agnieszka Radwanska, favorita numărul 11, şi Daria Kasatkina.

Simona are 5-5 la victorii în meciuri directe cu Radwanska, dar a bătut-o de trei ori în ultimele patru meciuri, şi 2-1 la victorii în meciuri directe cu Kasatkina, puştoaica de 20 de ani ce a surclasat-o la Wuhan, 6-2, 6-1.

Din păcate, Monica Niculescu a ratat calificarea în faza optimilor de finală. După ce a surclasat-o pe Johanna Konta, a şasea favorită a turneului, cu 6-1, 6-2, Monica a pierdut aproape la fel de clar meciul cu chinezoaica Shuai Peng, scor 3-6, 2-6.

Joi, într-un alt meci din optimi, Sorana Cîrtea o va întâlni pe Karolina Plişkova, din Cehia, a patra favorită a competiţiei.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv