Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

TENIS: Simona Halep pierde finala de la Australian Open și cedează locul 1 mondial

Simona Halep ratează pentru a treia oară ocazia de a-și trece în cont un trofeu major în tenis, pierzând prima finală din carieră jucată la Australian Open.

Sportiva noastră a strâns din dinți, a trecut peste momente extrem de dificile, a luptat până la capăt, dar a trebuit să se recunoască învinsă în fața danezei Caroline Wozniacki.

A fost 6-7, 6-3, 4-6, după 173 de minute de joc infernal, partida disputându-se la peste 30 de grade Celsius, deși a început la 19.30 ora locală la Melbourne.

Putem spune că a fost un meci previzibil, între două jucătoare cu stiluri aproximativ asemănătoare. Mai sigură pe serviciul ei, Wozniacki a început în forță și s-a distanțat rapid la 3-0, 4-1 și 5-2.

A fost momentul în care s-a produs declicul mult așteptat în jocul Simonei. Conștientă că nu are ce pierde, românca a apăsat pe accelerație și a echilibrat situația de pe tabelă, reușind să ducă setul în tiebreak.

Totuși, serviciul danezei a fost din nou imperial, astfel că Wozniacki și-a adjudecat setul cu 7-2 în tiebreak.

Simona a început mai bine actul al doilea, profitând de faptul că a servit prima. Totuși, probleme medicale, survenite și pe fondul epuizării, au împiedicat-o să rezolve rapid setul.

Chiar și așa, Wozniacki nu a mai servit la cel mai înalt nivel, astfel că sportiva noastră a putut să egaleze situația la seturi, adjudecându-și actul al doilea, cu 6-3, după un break făcut în game-ul opt.

Decisivul a fost unul de povestit nepoților. Wozniacki a servit prima și a profitat, distanțându-se la 2-0 și 3-1. Simona nu a cedat și a echilibrat din nou jocul. A alergat-o pe daneză dintr-un colț în celălalt, a prins-o de câteva ori pe picior greșit și s-a dus la 4-3 cu break avans.

A fost momentul în care daneza a solictat un time-out medical. Doctorul a revitalizat-o incredibil pe Wozniacki și Caroline a părut mai proaspătă pe finală.

A făcut rebreak și s-a dus la 5-4. Ultimul game a fost o simplă formalitate, în condițiile în care Simona și-a pierdut inspirația pe propriul serviciu.

Simona a ratat ocazia de a deveni prima româncă după 40 de ani ce își adjudecă un trofeu major în tenis, astfel că rămânem cu succesul obținut de Virginia Ruzici la Roland Garros, în 1978.

În plus, Simona ratează ocazia să-și dubleze premiul, astfel că va rămâne cu aproximativ 1,7 milioane de euro. 

Mai mult, Simona pierde și locul 1 în ierarhia mondială, urmând a fi depășită tocmai de Caroline Wozniacki. Dar sportiva noastră nu trebuie să-și piardă încrederea, în condițiile în care daneza a avut nevoie cu un an și jumătate mai mult petru a-și trece în cont primul turneu de Grand Slam din carieră.

Finala a confirmat schimbarea din jocul Simonei, care a fost, de această dată, jucătoarea care a atacat mai mult. Românca însă pierde un meci în care a avut 6-2 la ași și 40-25 la lovituri direct câștigătoare.

Asta pentru că să ataci înseamnă să și greșești mai mult, iar raportul greșelilor neforțate arată un incredibil 47-27, Simona greșind mai multe lovituri decât în fiecare din cele două turnee în care a prins finala de la Roland Garros.

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv