Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîrstoiu se disculpă: „Nu sunt incompatibil, există o decizie a ÎCCJ” / /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar mai există ploi până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

TENIS: Trei românce în sferturile de finală ale turneului din Antalya

Ca în fiecare săptămână, jucătoarele de tenis din România domină tradiționalul turneu ITF de 15.000 de dolari organizat în Antalya.

Cristina Dinu

În februarie, Oana Simion s-a impus o dată la simplu, iar la dublu am avut două victorii, o dată prin echipa Elena Bogdan – Cristina Ene și o dată prin echipa Raluca Șerban – Oana Simion.

În această săptămână este posibil să vedem un nou succes românesc la simplu în Antalya. Asta pentru că avem trei reprezentante calificate în faza sferturilor de finală.

Cristina Dinu, cap de serie numărul 2, 25 de ani, locul 339 mondial, a învins-o joi, în optimi, scor 7-6, 6-2, pe argentinianca Melany Solange Krywoj, 20 de ani, locul 799 mondial.

Ilona Ghioroaie, cap de serie numărul 7, 19 ani, locul 525 mondial, a învins-o tot joi, în optimi, pe rusoaica Anhzelika Isaeva, 17 ani, locul 1.005 mondial, scor 5-7, 6-2, 6-3.

Ilona a jucat tot joi și meciul din primul tur și a profitat de abandonul turcoaicei Cemre Anil, la scorul de 6-1, 2-0.

Venită din calificări, Karola Patricia Bejenaru, 20 de ani, locul 1.004 mondial, a trecut, scor 6-2, 4-6, 6-1, de cehoaica Gabriela Pantuckova, 23 de ani, locul 683 mondial.

În sferturi, vineri, avem programate meciurile Karola Patricia Bejenaru – Bașak Eraydin (Turcia, 23 de ani, locul 172 mondial), Ilona Ghioroaie – Agnes Bukta (Ungaria, 24 de ani, locul 345 mondial) și Cristina Dinu – Anastasya Vasylyeva (Ucraina, 26 de ani, locul 399 mondial).

Pe tabloul masculin din Antalya mai avem, practic, doar o echipă de dublu alcătuită din Luca George Tatomir și suedezul de origine română Dragoș Nicolae Mădăraș.

Cei doi au trecut, scor 7-5, 7-5, de argentinienii Tomas Martin Etcheverry și Camilo Ugo Carabelli și vor da piept, în sferturi, cu favoriții doi, italienii Ricardo Bonadio și Flavio Cipolla, ultimul fost locul 75 mondial la simplu și locul 70 mondial la dublu.

Fetele din Antalya nu sunt singurele care ne reprezintă la un nivel ridicat. Andreea Roșca, 18 ani, locul 467 mondial, joacă în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Hammamet (Tunisia), competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Ea a trecut, cu 2-6, 6-2, 6-3, de americanca Elizabeth Halbauer, 20 de ani, locul 628 mondial, și o va înfrunta pe italianca Anna Giulia Remondina, 28 de ani, locul 593 mondial.

Raluca Șerban, 20 de ani, locul 386 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Heraklion (Grecia), o altă competiție dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

Ea a obținut două victorii spectaculoase, 6-1, 6-2 cu croata Noa Krznaric (14 ani, fără clasament WTA) și 6-1, 6-0 cu Karolina Novotna, din Cehia, 20 de ani, locul 1.064 mondial. Pentru Raluca Șerban urmează un meci mult mai complicat cu Kariann Pierre Louis, din SUA, 19 ani, locul 1.008 mondial.

La dublu, la Heraklion, am ajuns deja în faza semifinalelor. Raluca Șerban și belgianca Michael Boev, favoritele 1, vor da piept cu favoritele 3, Laura Schaeder, din Germania, și Lisa Sabino, din Elveția.

Surprizele competiției, Gabriela Ana Maria Davidescu (17 ani) și Alexandra Maria Stăiculescu (17 ani) se vor înfrunta, în a doua semifinală de la dublu, pe ucrainencele Yuliya Lysa și Anastasya Shoshyna.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv