Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

TENIS: Trei victorii românești în turneul de la Sozopol (Bulgaria)

Unul dintre cele mai interesante turnee de tenis din această săptămână se joacă la Sozopol (Bulgaria).

Georgia Craciun, una dintre marile sperante ale tenisului feminin romanesc

Este vorba despre o competiție feminină dotată cu premii în valoare de 15.000 de dolari și la care nu mai puțin de opt jucătoare din România au figurat pe tabloul principal.

Din păcate, însă, doar trei dintre cele opt românce prezente pe tabloul principal s-au calificat în faza optimilor de finală.

Toate au obținut calificarea în urma unor meciuri jucate miercuri. Georgia Crăciun, a doua favorită a competiției, și Oana Gavrilă, cap de serie numărul 6, și-au respectat blazonul.

Georgia Crăciun, 19 ani, locul 557 mondial, a trecut greu, scor 6-2, 4-6, 6-1, de bulgăroaica Ani Vangelova.

Oana Gavrilă, 20 de ani, jucătoare ieșită acum din TOP 1.000, deși a fost pe locul 505 mondial în septembrie anul trecut, a surclasat-o pe bulgăroaica Stela Peeva, 6-3, 6-1.

Marea surpriză a fost produsă de Oana Corneanu, 17 ani, fără clasare WTA în acest moment. Venită din calificări, Oana s-a impus, cu 6-2, 0-6, 6-3, în confruntarea cu Eleni Mtsentliitze, din Grecia.

Din păcate, Aura Gabriela Zârnoveanu a luat doar 5 game-uri bulgăroaicei Cveti Iotova, Gabriela Duca, favorita 5, a fost învinsă de nemțoaica Franziska Kommer, iar Iulya Marko nu a avut nicio șansă cu turcoaica Hulya Esen.

Marți, alte două românce fuseseră învinse în primul tur, respectiv Maria Victoria Negoiță și Maria Alexia Gândac.

În optimi avem meciurile Oana Corneanu – Alina Silich (Rusia, cap de serie numărul 3), Oana Gavrilă – Doga Selen Takunyaci (Turcia) și Georgia Crăciun – Polina Akimova (Rusia, jucătoare venită din calificări).

Dacă se vor impune în optimi, Oana Gavrilă și Georgia Crăciun se înfruntă în meci direct în faza sferturilor de finală.

Pe tabloul de dublu, România mai are o singură echipă prezentă în faza sferturilor de finală. Gabriela Duca și Maria Victoria Negoiță dau piept, miercuri seara, cu bulgăroaicele Gebriela Mihaylova și Zinovia Vaneva.

De asemenea, Oana Corneanu și bulgăroaica Dariya Radulova dau piept cu Doga Selen Takunyaci (Turcia) și Melody Todorova (Bulgaria).

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv