Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

TENIS: Victorii importante pentru Mihaela Buzărnescu și Marius Copil

Tenisul românesc continuă să obțină rezultate extraordinare și nu numai prin Simona Halep, liderul mondial de la feminin.

Astfel, Marius Copil și Mihaela Buzărnescu au obținut, miercuri, victorii extrem de importante.

Mihaela Buzărnescu, locul 30 mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului feminin de tenis de la Nottingham (Marea Britanie), competiție dotată cu premii în valoare de 250.000 de dolari.

Mihaela a demonstrat că poate fi redutabilă și pe iarbă, deși această suprafață nu este una tocmai potrivită pentru fizicul sportivelor noastre.

Mihaela a trecut miercuri, scor 6-3, 5-7, 6-3, de americanca Irina Falconi, locul 152 mondial și o jucătoare venită din calificări. Deși este al doilea meci consecutiv de trei seturi, trebuie remarcat faptul că Mihaela a dat din nou dovadă de tărie de caracter și nu s-a pierdut cu firea după ce a fost egalată la seturi.

Mihaela și-a asigurat 60 de puncte WTA și un cec în valoare de 6.175 de dolari, dar din sferturi va avea viață grea. Pentru că cel mai probabil viitoarea sa adversară va fi japoneza Naomi Osaka, favorită 3 la Nottingham și ocupanta locului 18 mondial.

Osaka pornește favorită clară în partida din optimi cu cehoaica Denisa Allertova, ocupanta locului 101 mondial. Mihaela Buzărnescu și Naomi Osaka nu s-au mai întâlnit până acum.

Ajuns in extremis pe tabloul principal în turneul de la Hertogenbosch (Olanda), competiție dotată cu premii în valoare de aproape 700.000 de euro, Marius Copil, locul 94 mondial și cel mai bun tenismen de simplu al României la ora actuală, profită la maxim de faptul că are un serviciu devastator pe iarbă.

Românul s-a calificat miercuri în faza sferturilor de finală, după ce l-a învins, cu 7-5, 4-6, 6-4, pe japonezul Yuichi Sugita, favorit 7 la Libema Open și ocupantul locului 53 mondial.

A fost un meci de două ore și opt minute și în care Copil a servit nu mai puțin de 10 ași, de trei ori mai mulți decât adversarul său.

Aflat la unul dintre cele mai bune rezultate din ultimii ani, Copil și-a asigurat deja 45 de puncte ATP și un cec în valoare de 17.770 de euro.

În sferturi, românul are mari șanse să dea piept cu luxemburghezul Giller Muller, favoritul 3 și ocupantul locului 32 mondial. Muller este mare favorit în meciul din optimi cu australianul Matthew Ebden.

Copil și Gilles Muller s-au înfruntat de două ori până acum, iar fiecare jucător a câștigat un meci. Culmea, Copil a câștigat ultimul direct, 6-4, 6-4, la Sofia, în acest an. În 2015, tot la Hertogenbosch, și tot în sferturi, Muller s-a impus, scor 7-6, 6-1.

8 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv