Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Verdict final în cazul Ilie Năstase! Fostul mare tenismen român, interzis pe arenele ITF până în aprilie anul curent

Magistrații unui Tribunal Independent din Londra au dat, marți seara, decizia finală în cazul Ilie Năstase.

Fostul mare tenismen român primise o suspendare de trei ani, după ce a călcat pe bec la meciul de FED CUP dintre România și Marea Britanie disputat în aprilie anul trecut, la Constanța.

Năstase a fost acuzat, printre altele, că a amenințat oficialii partidei și pe membrii delegației britanice, că a amenințat o jurnalistă, că a făcut comentarii rasiste la adresa Serenei Williams, că a avut un comportament nepotrivit în relația cu Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii și că a stricat imaginea Federației Internaționale, a competiției în sine și a jucătoarelor și oficialilor celor două echipe.

Federația Internațională l-a interzis pe Năstase de pe arene până la 31 decembrie 2018 și i-a interzis posibilitatea de a ocupa o funcție oficială în tenis până la 31 decembrie 2020. În plus, fostul mare tenismen român a primit, anul trecut, o amendă de 10.000 de dolari.

Totuși, Năstase a contestat în instanță decizia Federației Internaționale, astfel că procesul s-a mutat la un Tribunal Independent din Londra.

Au fost audiate zeci de persoane în legătură cu acest caz și, în cele din urmă, marți seara s-a dat verdictul final.

Năstase a fost găsit vinovat de comiterea a șase infracțiuni, dar a primit pedepse ceva mai blânde. Astfel, el nu poate asista la meciurile din turneele ITF sau din FED CUP până pe 23 aprilie 2018 și nu poate avea o funcție oficială în tenis până pe 23 aprilie 2020.

Practic, i-au fost reduse aceste pedepse cu circa opt luni fiecare. A fost interzis pe arene un an din momentul în care s-au produs infracțiunile, respectiv 23 aprilie 2017, și a primit interdicție de a ocupa o funcție oficială pe o perioadă de trei ani din momentul respectiv.

Pe de altă parte, Năstase a încasat o dublare a amenzii astfel că are de achitat 20.000 de dolari în loc de 10.000 de dolari.

Fostul mare tenismen român anunța încă din urmă cu câteva zile că este interzis la meciul pe care România îl joacă împotriva Canadei la Cluj, la sfârșitul acestei săptămâni, și că, cel mai probabil, “le voi susține pe fete din vreun hotel din Cluj”.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv