Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a aprobat prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Viitorul tenisului românesc e pe mâini bune. Victorii pentru RoșcaX2 plus Irina Fetecău

Pentru că mai sunt doar câteva zile până la startul Australian Open, toți ochii iubitorilor tenisului sunt îndreptați spre Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu sau Monica Niculescu.

Irina Fetecau, dreapta, spera sa-i calce pe urme Simonei Halep si sa ajunga lider mondial in tenis

Dar tenis nu înseamnă doar locurile 1-100 mondial. În această săptămână, câteva dintre cele mai bune tinere jucătoare de tenis din România caută să-și îmbunătățească situația din ierarhia WTA participând la turnee ITF, majoritatea de 15.000 de dolari.

Iar rezultatele înregistrate marți arată că tenisul feminin românesc este pe mâini bune.

În Antalya (Turcia), Andreea Roșca, una dintre revelațiile sezonului trecut, s-a calificat în faza optimilor de finală. Cotată cu șansa a șaptea la câștigarea turneului, Andreea (18 ani, locul 574 mondial) a avut nevoie de doar 69 de minute pentru a o învinge, scor 6-2, 6-1, pe unguroaica Amarissa Kiara Toth.

Jucătoarea noastră are un culoar favorabil, ea urmând să dea piept, în optimi, cu o jucătoare care a avut nevoie de wildcard pentru a prinde tabloul principal, indiferent că vorbim despre Betina Tokac, favorita publicului, sau elvețianca Tamara Racine Beauchamp.

Miercuri, într-unul dintre ultimele meciuri din primul tur, Oana Gavrilă (19 ani, locul 591 mondial) va da piept cu principala favorită a turneului din Antalya, gruzina Ekaterine Gorgodze (26 de ani, fostă locul 255 mondial).

Din păcate, Alexandra Damaschin a ratat calificarea în optimi. Ea a fost învinsă, cu un dublu 6-4, de nemțoaica Tayisiya Morderger, a cincea favorită a competiției.

La Hammamet, în Tunisia, se dispută un alt turneu de 15.000 de dolari. Iar marți, Irina Fetecău, a opta favorită a competiției, și Loredana Roșca au obținut calificarea în optimi.

Irina Fetecău (21 de ani, locul 539 mondial) a avut nevoie de doar 51 de minute pentru a o învinge, cu un dublu 6-0, pe Rocio Rojo Domingo, din Spania.

Loredana Roșca (21 de ani, fostă locul 427 mondial) a trecut, cu 6-4, 6-3, de bosniaca Jelena Simic, a șasea favorită a turneului, la capătul unui meci care a durat 101 minute.

În optimi, Irina Fetecău dă piept cu rusoaica Maria Marfutina (6-3, 6-2 cu Valentine Bacher, din Franța), iar Loredana Roșca o va înfrunta pe învingătoarea dintre sârboaica Tamara Curovic și tunisianca Mouna Bouzgarrou.

Cel mai important turneu ITF al săptămânii se joacă la Daytona Beach, în Florida. Acolo, Elena Gabriela Ruse (20 de ani, locul 238 mondial) este cap de serie numărul 5, iar miercuri seara ar urma să joace în primul tur, împotriva unei jucătoare venite din calificări.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv