Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
EXCLUSIV! EPISODUL 1. Cadou otrăvit pentru președintele Iohannis: Coldea și Kovesi și-au dat mâna pe sub lege

Augustin Lazăr, numit procuror general deși avea dosar penal la DNA!

Iohannis, Prună și Tudose – marionete; Coldea și Kovesi – păpușari!

La începutul lunii septembrie, am primit o scurtă informație de la unul dintre cititorii SECUNDA: Un angajat din Justiție a depus la DNA Alba-Iulia o plângere penală împotriva actualului procuror general al României, Augustin Lazăr, pe vremea când acesta era procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. În plângere, Augustin Lazăr era acuzat de corupție. Punct!

augustin lazar ochelari (1)
Augustin Lazăr, procurorul general al României

UPDATE 1. Vineri la ora 15:09, la câteva 4 ore de la publicarea anchetei noastre, am primit un răspuns din partea conducerii CSM. Răspunsul nu schimbă cu nimic datele problemei și nu lămurește cele trei întrebări formulate de SECUNDA. Vă invităm să citiți întrebările SECUNDA și răspunsul CSM, la finalul textului.

Prolog

SECUNDA a militat și militează pentru eradicarea corupției și a evaziunii fiscale și pentru recuperarea banilor furați de escrocii cu gulerele albe.

Cu un simplu click pe anchetele și pe studiile de caz, vă veți lămuri imediat despre politica noastră editorială – fără partipriuri cu partide și cu instituțiile de stat.

Știm că încrederea românilor în DNA și, în special, în doamna Laura Codruța Kovesi este foarte mare. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ascundem sub preș adevărul care corupe.

N.B. Nu credem că, prin eventuala dispariție a doamnei Kovesi de la conducerea DNA, Direcția Națională Anticorupție se va prăbuși iar lupta împotriva corupției se va împotmoli.

danusia boiceanu
Aurelia Danusia Boicean, șefa DNA Alba Iulia
Denunțul

Vom reda mai jos ce am aflat din declarațiile obținute la Alba Iulia, Aiud, Deva și Hunedoara, dar și din corespondența cu personajele și instituțiile de stat implicate în această „speță” cu iz de conjurație.

În toamna lui 2015, pe numele lui Augustin Lazăr a fost depusă o plângere penală la Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia condus de doamna procuror șef Aurelia Danusia Boicean – persoană promovată de Kovesi prin delegație!

N.B. Plângerea penală a fost formulată de un „coleg care „se săturase de abuzurile lui Lazăr” și a crezut orbește în profesionalismul procurorilor conduși de Kovesi. S-a înșelat!

conjuratia-Lazar
Florian Coldea, Augustin Lazăr și Laura Codruța Kovesi = Conjurația!
Începe șarada

Din motive „tehnice”, în primăvara lui 2016, Aurelia Boicean a “transferat” dosarul la DNA București. Aici, “speța” lui Lazăr a primit numărul 13X/P/2016. (Cifra X o vom face cunoscută în episodul 2!)

După ce a studiat informațiile din dosar, procurorul de la Secția 1 DNA București a considerat că este NECESAR ca procurorul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr, să fie monitorizat.

De ascultarea telefoanelor folosite de Lazăr și de monitorizarea acestuia s-a ocupat divizia SRI din Hunedoara, condusă de colonelul Daniel Borhină – un „pilier” al “șefului” SRI Florian Coldea.

Din înregistrările SRI Hunedoara depuse la dosarul penal instrumentat de DNA București, dar și din alte documente și declarații, a rezultat foarte clar că procurorul Lazăr este implicat într-un act de corupție.

N.B. Din coroborarea dovezilor s-a ajuns la concluzia că dosarul poate fi soluționat cu trimiterea în judecată a lui Augustin Lazăr în stare de arest! O idee ce nu a putut fi acceptată de cei trei conjurați.

florian_coldea_sri
Florian Coldea = SRI!
Finalul șaradei

Din motive ce țin mai mult de mister decât de cartea de muncă, șefa DNA Laura Codruța Kovesi, prin intermediul adjunctului său fidel, Marius Iacob, a reușit schimbarea procurorului de caz iar dosarul a ajuns pe biroul unui procuror fidel doamnei Kovesi.

De această dată, soluția propusă și parafată a fost de NUP – așa cum rezultă indirect dintr-un răspuns oferit redacției SECUNDA de doamna Codruța Kovesi!

N.B. Țelul urmărit de Coldea și Kovesi? Un NUP pentru Augustin Lazăr, un cadou otrăvit pentru președintele Iohannis. Iar NUP-ul care să-l trezească din morți” pe Lazăr a fost pus în dosarul DNA, după mai 2016.

kovesi si adevarul
Laura Codruța Kovesi = DNA!
Procedura de numire a Procurorului General

Numirea Procurorului General al României se desfășoară în patru pași, potrivit legii.

  1. Candidații pentru funcția de Procuror General al României își depun cererile la Ministerul Justiției.

Acest prim pas l-a făcut și Augustin Lazăr – la aceea dată procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia -, înainte de 16 martie 2016.

  1. Ministrul Justiției analizează candidaturile și face o propunere Consiliului Superior al Magistraturii.

La 1 aprilie 2016, propunerea ministrului Raluca Prună a fost Augustin Lazăr.

  1. La CSM, Secția procurorilor studiază propunerea și dă un aviz consultativ președintelui României.

La 21 aprilie 2016, CSM condus de Mircea Aron a aprobat numirea lui Augustin Lazăr.

  1. Președintele primește avizul consultativ de la CSM și decide pe cine numește în funcția de Procuror General al României.

La 28 aprilie 2016, Klaus Iohannis a emis Decretul prin care l-a numit pe Augustin Lazăr Procuror General al României.

-Schema-Musamalizarii-DNA-SRI-Lazar-cu-Aron
Schemă pentru Lazăr: procuror general învestit ilegal. (Click pentru a citi detaliile)
SRI și DNA – rol principal

În acest lanț constituțional de numire a Procurorului General, anumite instituții ale statului au un rol determinant. În cazul de față este vorba de SRI și DNA.

SRI, prin directorul său executiv Florian Coldea, era obligat să informeze Administrația Prezidențială, pe ministrul Justiției și CSM despre eventualele probleme cu legislația pe care le au candidații la funcția de procuror general.

DNA, prin semnătura procurorului șef Laura Codruța Kovesi, avea datoria să sesiseze toate instituțiile implicate pentru numirea procurorului general de eventualele dosare de corupție care sunt sau au fost deschise pe numele candidaților.

Așadar, înainte de a semna numirea unui candidat în funcția de procuror general, președintele României solicită/primește de la anumite instituții, printre care SRI și DNA, informații despre personajele ce urmează a fi propuse pentru importanta funcție în stat.

Informările sunt consultative. Președintele Iohannis poate sau nu să țină cont de ele. Dar nu poate să afirme vreodată că nu a știut de bilele negre din mapa profesională a lui Augustin Lazăr, decât dacă mapa a fost… albită intenționat de SRI și DNA. În acest caz am avut o CONJURAȚIE pentru numirea lui Lazăr în funcția de procuror general!

coldea-si-kovesi-mare-colaj
Coldea si Kovesi – păpușarii
Conjurația Treimii

Nu ar fi putut exista o CONJURAȚIE dacă unul din cei doi șefi, de la SRI și DNA, și-ar fi făcut datoria și ar fi informat Ministerul Justiției, CSM și Președinția de faptul că Lazăr are dosar penal deschis la DNA.

Din informațiile pe care le deținem, pare mult mai credibil ca manevra să fi fost organizată doar de către cei trei care aveau informația: Kovesi, Coldea și Lazăr. Informație capitală pe care nu au dat-o mai departe și au preferat să-i transforme în marionete pe Prună, Aron și… Iohannis!

Dacă NU a fost așa, atunci CONJURAȚIA îi cuprinde pe toți cei implicați în numirea lui Lazăr. O posibilitate pe care o refuz, când mă gândesc la consecințe!

Pruna si Lazar
Raluca Prună și Augustin Lazăr
Raluca Prună NU a fost informată

După ce am purtat o corespondență foarte interesant cu doamna Laura Codruța Kovesi – pe care o să-o prezint în episodul doi -, miercuri 26 octombrie 2016, am trimis adrese cu câte trei întrebări la SRI – ora 00:43, la CSM – ora 1:01, la Ministerul Justiției – ora 1:04, la Administrația Prezidențială – ora 1:18 și la Parchetul General – ora 1:29.

N.B. Veți vedea cum, în acestă anchetă jurnalistică, zilele – dar mai ales orele – sunt extrem de importante!

Iată adresa către doamna Raluca Prună, ministrul Justiției, pe care am trimis-o miercuri noaptea la ora 1 și 4 minute:
adresa-secunda-MJ
Adresa SECUNDA nr 161/26 oct 2016 către Ministerul Justiție
Și iată și răspunsul doamnei Prună, care a venit la redacția SECUNDA, tot miercuri, la ora 15:53, adică după 14 ore și 49 de minute.
Raspuns-MJ
Răspunsul Ministerului de Justiție către SECUNDA, 26 oct 2016

Așadar, într-un DOCUMENT OFICIAL, doamna ministru Raluca Prună afirmă că NU a fost informată nici de Laura Codruța Kovesi – DNA, nici de Florian Coldea – SRI că numitul Augustin Lazăr are dosar penal la DNA și este anchetat sub acuzația de corupție.

Și că dovezile obținute de procurorul de caz sunt concludente și duc la trimiterea numitului Lazăr în fața judecătorilor.

raluca-pruna guvern
Raluca Prună – în curând fost ministru al Justiției
Păpușari și marionete

Practic, doamna ministru Raluca Prună ne spune că nu a făcut parte din CONJURAȚIA de numire a lui Lazăr în funcția de procuror general.

În funcție de ce răspunsuri ne vor oferi președintele CSM Mircea Aron și președintele Klaus Iohannis vom știi precis în ce tabără se vor situa: a marionetelor sau a păpușarilor! Doamna Prună s-a poziționat în tabăra marionetelor!

La celelalte adrese am fost înștiințați că vom primi răspunsuri în termenele legale – 30 de zile –, deși nu necesită mai mult de o oră de analiză! Pentru că răspunsurile sunt simple: DA sau NU!

Toate aceste înștiințări au venit la redacția SECUNDA tot miercuri, astfel: CSM – la ora 9:15, SRI – la ora 9:31, Parchetul General – la ora 9:47 și Administrația Prezidențială la ora 18:20 (aici timpul se derulează mai… ardelenește!).

N.B. Până la publicarea anchetei noastre nu am primit niciun răspuns din partea Administrației Prezidențiale, SRI, CSM și Augustin Lazăr. Când le vom primi, le vom publica imediat.

Ei bine, din acest moment avem câteva întrebări fundamentale ce vizează securitatea națională, fragila noastră democrație și ordinea în statul de drept.

Aici, prima: Oare ce procuror va avea curajul și va primi verde să ancheteze Conjurația procurorilor și sereiștilor?!

coldea ochii
Florian Coldea
ÎNTREBĂRI pentru SRI – Florian Coldea

După ce a fost anunțat de către șeful SRI Hunedoara, colonelul Daniel Borhină, directorul adjunct SRI, Florian Coldea, l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre faptul că există dovezi concludente că Augustin Lazăr este implicat într-un act de corupție și că, din motive rezonabile, NU trebuie numit în funcția de Procuror General al României?

De asemenea, Florian Coldea i-a informat pe ministrul Justiției, Raluca Prună, și pe președintele CSM, Mircea Aron, despre prezentul pătat al candidatului Lazăr?

N.B. Conform doamnei Raluca Prună, răspunsul este următorul: Florian Coldea NU l-a informat pe ministrul Justiției.

ochii Kovesi
Laura Codruța Kovesi
ÎNTREBĂRI pentru DNA – Laura Codruța Kovesi

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, l-a anunțat pe președintele Klaus  Iohannis că Augustin Lazăr are un dosar penal în lucru la DNA de pe vremea când ocupa funcția de procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia – acuzație de corupție?

De asemenea, Laura Codruța Kovesi i-a informat pe ministrul Justiției Raluca Prună și pe președintele CSM, Mircea Aron, despre dosarul penal al candidatului Lazăr?

N.B. Conform doamnei Raluca Prună, răspunsul este următorul: Laura Codruța Kovesi NU l-a informat pe ministrul Justiției.

ochii Lazar
Augustin Lazăr
ÎNTREBĂRI pentru Augustin Lazăr

În timp ce era chestionat de ministrul Justiție și de colegii procurori din CSM, procurorul Augustin Lazăr le-a spus acestora că are dosar penal la DNA, dosar în care este acuzat de fapte de corupție?

Lazăr l-a informat pe președintele Iohannis despre dosarul penal deschis pe numele său la DNA?

N.B. Conform doamnei Raluca Prună, răspunsul este următorul: Augustin Lazăr NU l-a informat pe ministrul Justiției.

klaus iohannis
Președintele Iohannis are o imensă problemă!
Vremea DEMISIILOR

Așadar, Augustin Lazăr a primit NUP după ce a fost uns procuror general.

Adică, în timp ce Lazăr era anchetat de DNA, ministrul Prună, președintele CSM Aron și președintele Iohannis ne ofereau drept procuror general un urmărit penal, un monitorizat de SRI, un acuzat de corupție!

Acest ADEVĂR cutremurător trebuie să atragă după sine demisii în lanț! Ce cap va intra primul în laț rămâne de văzut. Lista începe cu Lazăr și se termină cu…!

P.S. Și în tot acest timp, dosare grele cu sute de milioane de euro furați din banul public ruginesc în sertarele DNA administrate de doamnele procuror Mihaela Iorga-Moraru și Laura Kovesi – dosarele EADS și Microsoft.

Iar personaje sinistre, precum urmărita penal Ecaterina Andronescu, se prezintă nestigherite în fața noastră pentru un nou vot de încredere, să îi dăm al șaselea mandat; adică, după 20 de ani, vrea să atingă un sfert de veac în Parlament. Și pentru că Suntem Proști Grămadă, i-l vom da!

Moraru-Iorga-si-Kovesi-colaj-mare
Mihaela Iorga-Moraru și Laura Codruța Kovesi
CSM – răspuns evaziv

Președintele CSM nu ne-a răspuns la întrebări, dar ne arată că din cercetările colegilor săi porcurori a rezultat că Augustin Lazăr a îndeplinit criterile de integritate.

Practic, în două pagini, reprezentanții CSM au evitat să ne spună dacă cei care au verificat criteriile de integritate au primit sau nu informația că Augustin Lazăr are dosar penal deschis la DNA.

Iată adresa noastră cu cele trei întrebări pentru președintele CSM:

adresa-secunda CSM
Întrebările SECUNDA pentru CSM

Iată și răspunsul CSM (Dintr-o eroare regretabilă l-am nominalizat în funcție de președinte al CSM pe Marius Tudose. Ne cerem cuvenitele scuze față de domnul Marius Tudose):

Raspuns-CSM-pag-1
Răspuns CSM pagina 1
raspuns-CSM-pag-2
Răspuns CSM pagina 2
(Va urma)
9K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv