Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Proiectul rectificării bugetare, lansat în dezbatere publică / 

Breaking News:
Episodul 2, Studiu de Caz. Campusul Musulman din București, BAZĂ perfectă pentru serviciile secrete din Turcia

DOCUMENT OFICIAL! Este necesar un PUZ pentru Moscheea Dictatorului Erdogan

Exclusivitate SECUNDA: Explicațiile primarului Sectorului 1, Daniel Tudorache, în Afacerea Campusului Musulman!

Așa cum am scris în primul episod, grație premierului PSD Victor Ponta, care a oferit GRATUIT Muftiatului Cultului Musulman din România 11.000 de metri pătrați de teren în centrul Bucureștilor, dictatorul turc Erdogan va pune un bocanc cu ținte” în România – mișcare magnifică în planul geostrategic al actualului sultanat de la Ankara.

Erdogan și Ponta – sau trebuia să scriem “Micul Putin” în loc de Ponta?!
Informații oficiale foarte importante

Explicam în primul episod că acest Campus Musulman – așa cum ne este prezentat de Fundația DIYANET din Turcia – poate deveni o BAZĂ perfectă pentru serviciile secrete subordonate dictatorului Erdogan.

Astăzi, în episodul 2, ieșim din sfera analizelor geostrategice și deschidem un “Studiu de Caz”: ne axăm pe legislația din România referitoare strict la regimul construcțiilor.

Un regim legislativ al construcțiilor foarte “obositor” pentru cetățeanul de rând, dar un mod de operare atât de drag “dezvoltatorilor” și generator de multă, multă mită pentru edili!

După publicarea primului episod, am trimis două adrese: una către Primăria Sectorului 1 – condusă în prezent de primarul PSD Daniel Tudorache – și alta către Biserica Ordotoxă Română – condusă în prezent de Preafericitul Daniel.

Ieri, după prânz, am primit un răspuns din partea primarului Tudorache; de la BOR, încă nu. Probabil că “legăturile internaute” Patriarhie – Cer nu sunt stabile și necesită câteva corecții… cibernetice!

Iată adresa expediată de SECUNDA către primarul Daniel Tudorache, luni 22 mai 2017 – via NET, că tot suntem în Mileniul III:

Download (PDF, 117KB)

Și, iată răspunsul oferit de primarul Daniel Tudorache, marți 23 mai 2017, via NET:

Download (PDF, 206KB)

Povestea Certificatului de Urbanism

Așadar, primarul Daniel Tudorache ne anunță că:

“Primăria Sectorului 1 a eliberat, în data de 11 aprilie 2016, în baza Legii 50/1991 certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din România intenționează să o construiască pe Bulevardul Expoziției nr. 22-30”.

Mai suntem informați că, în prima fază, Muftiatul a depus în data de 26 ianuarie 2016 o documentație incompletă, dar că musulmanii au revenit cu anexele lipsă și, în final, pentru că legea obligă, Primăria Sectorului 1 a eliberat Certificatul de Urbanism.

“Pentru a obține eliberarea certificatului de urbanism, solicitantul a mai depus la Primăria Sectorului 1 următoarele acte: cerere, planuri topo 1/500 și 1/2000, extras de Carte Funciară și taxa prevăzută de legislația în vigoare”, ne mai anunță primarul Tudorache.

Dar apoi vine prima informație IMPORTANTĂ furnizată opiniei publice de Primăria Sectorului 1:

Certificatul de urbanism este un act de informare obligatoriu care NU dă beneficiarului dreptul de construire, fiind doar o etapă legală, premergătoare eliberării autorizației de construire.”

Primul amendament: în România, foarte multe clădiri au fost RIDICATE fără autorizație de construire, ci doar în BAZA certificatului de urbanism sau a unei autorizații de construire care nu reprezenta nici 20% din planurile reale, finalizate de “dezvoltator”. Iar pe perioada construirii imobilelor care depășeau cu mult limitele prevăzute în autorizație, primarii NU au recționat, ci au preferat să tacă sau să dea amenzi ridicole și să permită continuarea lucrărilor la respectivele clădiri.

Bucureștiul este plin de astfel de cazuri celebre: „mizeria” lui Puzdrea, “opera” lui Oprea, „sticla” Cathedral Plaza etc.

Acasă la primărița generală Firea, aici cu soțul Pandele, primarul de Voluntari – adevăratul sediu al CGMB!
Primărița Firea, arhitectul șef Adrian Bold, Nicușor Dan și Planul de Urbanism Zonal

Dar să ne întoarcem la răspunsul pe care l-a oferit pentru SECUNDA primarul Tudorache, pentru că vine cea de-a doua INFORMAȚIE importantă:

“Având în vedere că amplasamentul pe care urmează să fie construită moscheea este situat în zona CB5 (…), pentru autorizarea construcției este necesară obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care intră în competența exclusivă a Primăriei Municipiului București. (…) următoarea etapă este obținerea avizului de oportunitate al arhitectului șef al Primăriei Capitalei, în scopul întocmirii Planului Urbanistic Zonal și aprobării sale de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB)”.

Așadar, marele arhitect șef al Capitalei revenit în funcție după o pauză de 8 ani (demis de Sorin Oprescu și reinstalat în funcție de liberalul primar general interimar Răzvan Sava în 2016), supercontroversatul Adrian Bold, implicat în multe proiecte sufocante pentru București – așa cum ne arată HotNews – dar NU și pentru el, trebuie lămurit de musulmani asupra OPORTUNITĂȚII campusului. Pentru cine o fi oportunitatea?!

Apoi, doamna primar general Gabriela Firea trebuie să fie de acord cu emiterea unui PUZ special pentru construirea Campusului Musulman și să-l supună aprobării unui Consilul General controlat de PSD și ALDE, cu PMP în coadă!

Al doilea amendament: În acest caz, Nicușor Dan – președintele USR – fostă USB – și colega sa Clotilde Armand – consilier al Primăriei Sectorului 1 – au un cartof fierbinte în mâini. Sau au uitat de ce i-au votat bucureștenii?!

Nicușor Dan și Clotilde Armand – USR
Dezbatere publică – REFERENDUM!

Ușor, ușor am ajuns și la cea mai importantă INFORMAȚIE oferită opiniei publice de către primarul Daniel Tudorache:

“Planul Urbanistic Zonal se supune dezbaterii publice (…) documentațiile de urbanism de tip PUZ (…) sunt aprobate de către Consiliul General al Municipiului București”.

Vă las pe dumneavoastră să faceți comentarii. Pentru noi, rezolvarea situația este cât se poate de simplă, pertinentă și la îndemâna primăriței Firea și a bucureștenilor: un REFERENDUM!

Al treilea amendament: Așa cum am precizat și în primul episod, SECUNDA consideră că problema ridicării Campusului Musulman în Capitală trebuie discutată în CSAT și obligatoriu emisă o rezoluție în conformitate cu strategia de țară.

CSAT – Președintele Klaus Iohannis
Finalul telenovelei stă în pixul lui Tudorache!

În fine, primarul Daniel Tudorache ne oferă cea de-a patra INFORMAȚIE importantă:

“Numai după ce Municipalitatea va delibera și aproba Planul Urbanistic Zonal, beneficiarul construcției va putea solicita Primăriei Sectorului 1 certificatul de urbanism pentru construire și apoi autorizația de construire.”

Al patrulea amendament: “Dezvoltatorii”, dar și cei ce au solicitat autorizații de contruire, știu dureros de bine ce ÎNSEAMNĂ această aprobare finală și cât de delicată este obținerea ei – uneori soldată cu eșec! În cazul nostru, autorizația stă în pixul primarului Sectorului 1, pesedistul Daniel Tudorache!

P.S. Se tot spune că, în timp ce musulmanii turci din România își construiesc un Campus în inima Bucureștilor, creștinii români din Trucia își vor ridica o Biserică în inima Ankarei.

Despre acest “barter” religios vom scrie în episoadele următoare. Dezbaterea a intrat în perimetrul legislativ!

(Va urma)

Citiți aici primul episod…

ROMÂNIA! BAZĂ MUSULMANĂ perfectă pentru serviciile secrete subordonate dictatorului Erdogan

FOTO! Primele imagini cu viitoarea Moschee, un veritabil paravan militar, ce va fi construită în București
Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv