Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Cod Portocaliu și Galben de furtuni și ploi torențiale în toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Artiști de Grammy, în Piața George Enescu, la Bucharest Jazz Festival

Artiști de Grammy, senzații noi ale jazzului european, orchestre și trupe din New York, Mexic, Italia, Rusia, Spania, Franța și România vin la București pentru a opta ediție a Bucharest Jazz Festival. 

Foto: Petru Ivu

Organizat în perioada 1-7 iulie, Bucharest Jazz Festival 2019 aduce, pe de o parte, concerte live în Piața „George Enescu” (3-7 iulie) și evenimente conexe (workshop-uri și conferințe) la ARCUB – Hanul Gabroveni (1-7 iulie).

Bucharest Jazz Festival este un proiect organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB și face parte din Sezonul România – Franța

Foto: Petru Ivu

Programul concertelor din Piața George Enescu 

Joi, 4 iulie 

20:00   Toma Dimitriu Quartet

Patru muzicieni din Italia, Spania, Statele Unite și România sunt membrii unui cvartet exploziv și incitant de jazz. Liderul cvartetului international este tânărul pianist și compozitor Toma Dimitriu, unul dintre cei mai activi muzicieni ai noii generații de artiști români. Pianistul român, saxofonistul spaniol Daniel Torres, contrabasistul italian Andrea Caruso și bateristul american Owen Hart Jr. s-au cunoscut în calitate de studenți și profesor la Conservatorul Prince Claus din Groningen, Olanda.

21:30   Johnny Bica – The Real Vibration

 „(…) albumul de debut al artistului Johnny Bica, «The Real Vibrations», este unul special, unic în peisajul muzical de jazz experimental, care, în același timp poate rezona cu o paletă largă de ascultători.” (infomusic.ro)

Vineri, 5 iulie

20:00   Camille Bertault

„De o virtuozitate uimitoare și posesoarea unor versuri sofisticate, dar nu lipsite de umor, Camille Bertault este deja un mare talent.” (France Musique). „Noua voce a jazzului.” (Vanity Fair)

21:30   Alex Sipiagin & Bucharest Jazz Orchestra

 Alex este implicat într-o serie de proiecte premiate cu Grammy: „What Goes Around” și „Overtime” de Dave Holland Big Band, „Wide Angles” de Michael Brecker Quindectet și „Into the Sunset” de Dafnis Prieto Big Band. Artistul rus a înregistrat 15 albume solo pentru prestigioasa casă de discuri CrissCrossJazz și a compus pentru Dave Holland Octet, George Gruntz Concert Jazz Band. 

Sâmbătă, 6 iulie

20:00   Cvartet Florin Niculescu

„Florin Niculescu este ca un foc de artificii care devine din ce în ce mai incandescent pe măsură ce spectacolul evoluează…” (Independent Review UK)

21:30   Antonio Sánchez & Migration

Câștigător a cinci premii Grammy și nominalizat la Globul de Aur, Antonio Sánchez este printre cei mai căutați bateriști ai scenei de jazz internațional, lider de trupă și compozitor cunoscut pentru coloana sonoră a filmului „Birdman”, în regia lui Alejandro González Iñárritu, pentru care a primit o serie de premii și distincții din partea criticilor. 

Duminică, 7 iulie

20:00   Em4ncipation feat. Yah Supreme

Creată în 2016, trupa Em4ncipation este deja cunoscută publicului de jazz pentru sunetul unic, incisiv și pentru o prezență scenică extrem de puternică. În primul an de activitate, trupa cântă în principalele cluburi și festivaluri din Italia, urmând ca în 2017 să scoată albumul de debut, Emancipation (Cam Jazz) ce lansează cariera internațională a trupei.

21:30   Bill Evans and The Spykillers!

„Bill este unul dintre cei mai mari muzicieni pe care i-am întâlnit.” (Miles Davis)

„Bill Evans este omul renascentist al timpurilor noastre. Este unic.” (San Francisco Chronicle)

„Puțini artiști de jazz-grass au pedigree-ul și potențialul lui Bill Evans.” (Wall Street Journal) 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv