Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Guvernul depune lui la Parlament, pentru angajarea răspunderii, proiectul de alegerere a primarilor în două tururi / 

Breaking News:
 
Ne-a părăsit iubita regizoare

Cei care doresc să-și ia adio de la Cătălina Buzoianu sunt așteptați la Teatrul Bulandra – Sala „Toma Caragiu” (Grădina Icoanei)

Toți cei care doresc să-și ia adio de la Cătălina Buzoianu sunt așteptați începând de luni, ora 16.00, până marți la prânz, la Sala „Toma Caragiu” (Grădina Icoanei) a Teatrului Bulandra, unde va fi depus sicriul cu trupul neînsuflețit al iubitei regizoare, înainte de a fi condusă pe ultimul drum.

Înmormântarea va avea loc marţi la ora 12.00, la Cimitirul Bellu din București. 

Cătălina Buzoianu a murit, sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, informează UNITER.

Redăm oprecizările, precizează Uniunii:

“UNITER îşi exprimă imensul regret la plecarea dintre noi a regizoarei Cătălina Buzoianu – o mare personalitate a culturii române care, prin propunerile sale artistice şi prin activitatea susţinută dedicată învăţământului teatral şi scenei, în integralitatea ei, a influenţat profund teatrul românesc în ultimii 50 de ani.

Cătălina Buzoianu a creat peste 100 de spectacole mari – amprente pe memoria publicului. A cucerit culmi pe tărâmul artei teatrale, suport fiindu-i credinţa în profesiunea pe care şi-a ales-o şi căreia i s-a dedicat zeci de ani.

A cugetat asupra teatrului prin comunicări, conferinţe, ateliere, dialoguri, susţinute aici şi în diverse ţări, dar şi lăsând în volum bucăţi de ‘file îngălbenite’ din caietele sale de regie, de ‘file albe pentru viitor’, descriind totodată ‘itinerarii teatrale’ sau aducând ‘omagii’ oamenilor din viaţa sa.

A scris fascinant despre teatru, despre zeii lui, despre muze. A descoperit artişti – fie că i-a căutat, fie că i-a găsit întâmplător; pe mulţi i-a format, cu mulţi a mers până la răscruci de drumuri.

A învăţat de la unii şi i-a învăţat pe alţii. Erudiţia ei înmagazinează tezaure ce ţin de această artă considerată efemeră …”. 

76 Shares