Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:

Globurile de aur 2022: Nicole Kidman, Will Smith și Andrew Garfield, între laureați

Actorii Nicole Kidman, Will Smith și Andrew Garfield se numără între laureații celei de-a 79-a ediţii a galei de decernare a Globurilor de Aur, desfăşurată duminică seară în format virtual – fără public și anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus.

Evenimentul a avut loc la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles și nu a fost televizat. Laureații au fost anunțați pe contul de Twitter al acestor trofee atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA)
 
Globurile de Aur, decernate pentru prima dată în anul 1944, recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, grupate în 25 de categorii. Iată lista câștigătorilor:
 • Nicole Kidman, cea mai bună actriţă într-un film dramatic – „Being the Ricardos”

Nicole Kidman a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic. Este al patrulea Glob de Aur din palmaresul actriţei australiene.

La această categorie au mai fost nominalizate actriţele Jessica Chastain (“The Eyes of Tammy Faye”), Olivia Colman (“The Lost Daughter”), Lady Gaga (“House of Gucci”), Kristen Stewart (“Spencer”).

În 2021, premiul la această categorie a fost câştigat de Andra Day cu rolul din filmul “The United States vs Billie Holiday”.

 • Rachel Zegler – cea mai bună actriţă într-un film de comedie-musical: „West Side Story”

La această categorie au mai fost nominalizate actriţele Marion Cotillard (“Annette”), Alana Haim (“Licorice Pizza”), Jennifer Lawrence (“Don’t Look Up”), Emma Stone (“Cruella”).


Acesta este primul Glob de Aur câştigat de Rachel Zegler, o tânără actriţă americană în vârstă de 20 de ani.

În 2021, Globul de Aur la această categorie a fost câştigat de Rosamund Pike pentru rolul din filmul “I Care A Lot”.

 • Michaela Jae Rodriguez, cea mai bună actriţă într-un serial-dramă: „Pose”

La această categorie au mai fost nominalizate actriţele Uzo Aduba (“In Treatment”), Jennifer Aniston (“The Morning Show”), Christine Baranski (“The Good Fight”), Elisabeth Moss (“The Handmaid’s Tale”).

Acesta este primul Glob de Aur câştigat de Michaela Jae Rodriguez, care a devenit totodată prima actriţă transgender recompensată cu un astfel de premiu.

În 2021, trofeul a revenit actriţei Emma Corrin pentru rolul interpretat în serialul “The Crown”.

 • Will Smith, cel mai bun actor într-un film dramatic: „King Richard”

La această categorie au mai fost nominalizaţi actorii Mahershala Ali (“Swan Song”), Javier Bardem (“Being the Ricardos”), Benedict Cumberbatch (“The Power of the Dog”), Denzel Washington (“The Tragedy of Macbeth”).

 
Anul trecut, premiul aferent acestei categorii a fost câştigat de actorul Chadwick Boseman pentru rolul din filmul “Ma Rainey’s Black Bottom”.
 • Andrew Garfield, cel mai bun actor într-un film – comedie/musical: „Tick, Tick… Boom!” 

El a concurat în această categorie cu actorii Leonardo DiCaprio (“Don’t Look Up”), Peter Dinklage (“Cyrano”), Cooper Hoffman (“Licorice Pizza”) şi Anthony Ramos (“In the Heights”).

Acesta este primul Glob de Aur din palmaresul actorului americano-britanic, după alte două nominalizări primite în 2011 (“The Social Network”) şi în 2017 (“Hacksaw Ridge”).

 • Jean Smart, cea mai bună actriţă într-un serial – comedie/musical: „Hacks”

La această categorie au mai concurat actriţele Hannah Einbender (“Hacks”), Elle Fanning (“The Great”), Issa Rae (“Insecure”), Tracee Ellis Ross (“black-ish”).

Acesta este primul Glob de Aur din cariera actriţei Jean Smart, care are în palmares şi patru premii Primetime Emmy.

 

În 2021, premiul aferent acestei categorii a fost câştigat de Catherine O’Hara, pentru rolul interpretat în serialul ” Schitt’s Creek “

 
În 2021, premiul acestei categorii a fost câştigat de actorul Sacha Baron Cohen cu rolul din filmul “Borat Subsequen Moviefilm”.
 
 • Jason Sudeikis, cel mai bun actor într-un serial – comedie/musical: „Ted Lasso”

La această categorie au concurat actorii Anthony Anderson (“Black-ish”), Nicholas Hoult (“The Great”), Steve Martin (“Only Murders in the Building”), Martin Short (“Only Murders in the Building”).

În 2021, premiul acestei categorii a fost atribuit tot actorului Jason Sudeikis pentru interpretarea sa din serialul “Ted Lasso”.

 • Jeremy Strong, desemnat cel mai bun actor într-un serial-dramă: „Succession”

La această categorie au mai fost nominalizaţi actorii Brian Cox (“Succession”), Lee Jung-jae (“Squid Game”), Billy Porter (“Pose”), Omar Sy (“Lupin”).

În 2021, premiul pentru cel mai bun actor într-un serial-dramă a fost câştigat de Josh O’Connor, protagonistul serialului “The Crown”.

 • „Drive My Car” – cel mai bun film străin

Producţia cinematografică japoneză “Drive My Car”, scrisă şi regizată de cineastul Ryusuke Hamaguchi, a câştigat premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

La această categorie au mai fost nominalizate filmele “Compartment No. 6” (Germania-Rusia-Finlanda), “The Hand of God” (Italia), “A Hero” (Iran-Franţa), “Parallel Mothers” (Spania).

Anul trecut, Globul de Aur pentru film străin a fost câştigat de producţia “Minari”.
 • „Hacks” a câştigat premiul pentru cel mai bun serial-comedie/musical

La această categorie au mai concurat serialele “The Great”, “Only Murders in the Building”, “Reservation Dogs”, “Ted Lasso”.

Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun serial de comedie/musical a fost atribuit producţiei TV ” Schitt’s Creek”.

 • „The Underground Railroad”, cea mai bună miniserie/ lungmetraj TV

La această categorie au concurat și producţiile de televiziune “Dopesick”, “Impeachment: American Crime Story”, “Maid”, “Mare of Easttown”.

 
În 2021, Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie / lungmetraj TV a fost câştigat de producţia “The Queen’s Gambit”.
 • „West Side Story”, desemnat cel mai bun film – comedie/musical

Pelicula, regizată de Steven Spielberg, a concurat la această categorie cu filmele “Cyrano”, “Don’t Look Up”, “Licorice Pizza” şi “Tick, Tick … Boom!”.

În 2021, Globul de Aur pentru cel mai bun film – comedie/musical a revenit producţiei cinematografice “Borat Subsequent Moviefilm”.

 • „Succession” a câştigat premiul pentru cel mai bun serial-dramă

La această categorie au fost nominalizate și producţiile de televiziune “Lupin”, “The Morning Show”, “Pose”, “Squid Game”.

Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic a fost câştigat de producţia TV “The Crown”.

 • „The Power of the Dog”, desemnat cel mai bun film – dramă

Pelicula a concurat la această categorie cu producţiile cinematografice “Belfast”, “CODA”, “Dune” şi “King Richard”.

În 2021, Globul de Aur la categoria “cel mai bun film – dramă” a fost câştigat de lungmetrajul “Nomadland”, regizat de cineasta Chloe Zhao.

 
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv