Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

ACTUALITATE: Terasele și plajele s-au deschis, dar cu reguli noi / BUSENESS: Noi măsuri de sprijin pentru angajați și angajatori / 

Breaking News:
 

Marcel Iureș și George Banu, în dialog la UTE Fest

Teatrologul George Banu discută cu Marcel Iureș despre Versuri, personaje și actori singuratici, în foierul de la etaj al Teatrului Maghiar de Stat Cluj, vineri, 29 noiembrie, la ora 11.00.

Dialogul are ca punct de pornire spectacolul Furtuna de William Shakespeare, pus în scenă de Gábor Tompa la Teatrul Național Cluj-Napoca, în care Marcel Iureș îl interpretează pe Prospero.

Spectacolul face parte din programul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa și se joacă joi, 28 noiembrie, ora 19.00, transmite organizatorul – Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

„Jucând singur, Marcel Iureș nu-și limitează repertoiul și trece de la textele enigmatice, interogative precum cele ale lui Beckett sau Bernhardt la texte de un comic extrem ca povestirile lui Ion Creangă, Ivan Turbincă sau Dănilă Prepeleac” – scrie George Banu.

Marcel Iureș a debutat la Teatrul Național Cluj-Napoca, cu rolul Tom din Menajeria de sticlă, de Tennesse Williams, și a jucat aici în perioada 1978-1980.

FURTUNA, reprezentația din 22 septembrie 2019

În anul 1995, a fost distribuit în spectacolul Omor în Catedrală, după T. S. Eliot regizat de Mihai Măniuțiu, rolul din Furtuna reprezentând întoarcerea sa la Cluj după o absență de 24 de ani.

FURTUNA, reprezentația din 22 septembrie 2019

Despre profesia sa, cunoscutul actor declară: „Cred că actoria este o meserie care are în comun cu viața, lipsa de concluzii. Nu există concluzii în meseria de artist de orice fel. Dacă i-a folosit cuiva ceea ce ai făcut pe scenă, nu se poate verifica pentru că nu poți fi martorul fascinat al propriei tale vieți. Poți fi martor al concluziei vieții tale. Nu mă preocupă deloc concluziile: ce s-a înțeles, cui i-a folosit. Unul dintre bunicii mei îmi spunea: „Măi băiete, să faci binele în viață, cât te duce capul și sufletul. Îl pui într-o batistă, strângi bine și o pui pe marginea drumului. Să nu te pună cumva dracu’ să te uiți înapoi, să vezi cine l-a luat!” Și-atunci ești liniștit. Eu sunt liniștit din punctul acesta de vedere.”

FURTUNA, reprezentația din 22 septembrie 2019

”Vă invităm, așadar, la o întâlnire-confesiune despre actor și singurătatea lui, despre personaje „singure în mulțime”, texte în versuri și piesa de teatru shakespeariană considerată testament”, transmit reprezentanții Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv