Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

JUSTIȚIE: ÎCCJ va contesta la CCR Legea de eliminare a pensiilor speciale / Președintele Instanței supreme a convocat Secțiile Unite / POLITICĂ: Guvernul își angajează răspunderea pe Legea alegerii primarilor în 2 tururi / Proiectul a fost modificat pe ultima sută de metri / S-a redus la 2 luni perioada pentru flotanții care pot vota /

Breaking News:
 

Vernisaj Ștefan Bucătaru – “50 de ani de pictură”, la TNB

În Foaierul Media (aripa Intercontinental) al Teatrului Național ”I.L. Caragiale” va avea loc joi, 7 martie 2019 la ora 18.00, vernisajul expoziției Ștefan Bucătaru – “50 de ani de pictură”. 

Expoziția comemorativă , care va putea fi vizitată între 7 – 31 martie, reprezintă un frumos omagiu adus artistului de către fiul său.  

“58 de lucrări (uleiuri pe pânză și carton), atent și exigent selectate de Mădălina Mirea, curatorul acestei expoziții, din zecile de lucrări pe care Ștefan Bucătaru le-a pictat de-a lungul unei vieți dedicate artei și pedagogiei artistice, lucrări păstrate în colecția familiei, vor putea fi văzute de publicul larg”, precizează TNB.

Elev al lui Camil Ressu la  Academia de Arte Frumoase din București, Ștefan Bucătaru (1923-2001) a pictat cu precădere subiecte inspirate din viața satului, dar și nenumărate peisaje și naturi moarte,  fiind prezent cu prima sa expoziție personală  în 1957,  la Școala tehnică de Chimie, acolo unde preda desenul și pictura.

Membru al Societății de Muzică și Desen, vice-președinte al Cenaclului “Ion Andreescu” din București, pictorul a fost apreciat și elogiat în presa scrisă a vremii și s-a bucurat de aprecierile maeștrilor Corneliu Baba, Alexandru Cumpătă, Grigore Vânătoru, Alexandru Ciucurencu, Constantin Piliuță.

A  organizat 22 de expozitii personale şi  a participat la 13 expoziții colective și de grup, atât în București,  cât și în țară.
 
 
Expoziția va putea fi vizitată zilnic între orele 10.00-18.00.
0 Shares