Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

VIDEO. „Parasite”, primul film în limbă străină care a devenit marele câștigător la Oscar

Filmul sud-coreean “Parasite” al regizorului-fenomen Bong Joon-Ho a făcut istorie la cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar, duminică, el câştigând patru trofee, inclusiv cel pentru cel mai bun film.

Cineastul Bong Joon-ho a câştigat şi premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, impunându-se în faţa marelui favorit, Sam Mendes.

Filmul sud-coreean s-a mai impus la categoriile “cel mai bun lungmetraj internaţional” şi “cel mai bun scenariu original”.

Considerat o metaforă despre clivajul social dintre săraci şi bogaţi în societatea modernă, filmul a fost apreciat atât de spectatori, devenind un succes de box-office, cât şi de criticii de specialitate, în pofida barierelor de limbă.

Câștigătorul trofeului pentru Cel mai bun film rulează deja în cinematografele din România din 8 noiembrie 2019.

“Parasite” a fost premiat, în 2019, cu trofeul Palme d’Or, la Festivalul de la Cannes

Filmul spune povestea familiei Ki-taek, ai cărei membri șomeri sunt foarte interesați de viața extrem de bogatei familii Park. Într-o zi, fiul lor, Ki-woo, este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru a preda cursuri individuale de engleză acasă la familia Park.

Ajuns acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situații imposibil de controlat, în urma cărora nimeni nu va rămâne nepătat.

Parazit  a câștigat trofeul Palme d’Or în 2019 la Festivalului de Film de la Cannes, fiind și aici primul film sud-coreean care primește această distincție.

Variety scrie că “autorul coreean este într-o formă devastatoare cu această tragicomedie neagră ca smoala despre inegalităţile sociale din Coreea modernă”, Time Magazine a fost de părere că pelicula este un “exemplu superb despre cum o poveste bine spusă, cu personaje vii, poate tăia până la os şi te poate lăsa pe gânduri zile în şir”, iar Times concluzionează: “Parazit este capodoperă spre care autorul şi-a îndreptat întreaga sa carieră”.
 
Despre Bong Joon-ho

Bong Joon-ho a studiat sociologia şi filmul la Academia de Arte Frumoase din Coreea. În 2006, filmul său The Host a fost proiectat la Cannes, în Quinzaine des Réalisateurs. A revenit în 2009, în secțiunea Un Certain Regard cu Mother, iar în 2017 a prezentat Okja în competiția oficială. Printre filmele lui Bong Joon-ho se regăsește și Snowpiercer, din a cărui distribuție face parte actorul român Vlad Ivanov.

Independența Film, casa de distribuție care promovează filme independente de referință, de nișă sau câștigătoare ale unor premii internaționale prestigioase aduce pe marile ecrane din România în lunile următoare titluri ca: Le Jeune Ahmed (r. Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne), Les misérables (r. Ladj Ly), It Must Be Heaven (r. Elia Suleiman), Beanpole (r. Kantemir Balagov), Sorry We Missed You (r. Ken Loach) și Il traditore (r. Marco Bellocchio).

19 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv