Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 47,2% din voturi (exit-poll) / Gabriela Firea a obținut numai 39% din voturi /

Breaking News:
 

Au început lucrările de construire a Centurii de Sud Timișoara

Lucrările de construire a Centurii de Sud Timișoara au început miercuri, cu decopertarea stratului vegetal între DN6 şi canalul Bega, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

foto: Jean-Mihai Pâlșu

În funcţie de condiţiile meteo, săptămâna viitoare va începe şi şantierul pentru realizarea unui drum de acces din DN 6 şi realizarea unui pod provizoriu peste Canalul Bega. O altă lucrare prioritară este realizarea de platforme pentru drumurile de acces, pentru execuţia pilonilor foraţi. Pentru această etapă a lucrărilor, pe teren se află 40 de angajaţi (muncitori şi personal TESA), precizează compania de drumuri.

Directorul general al CNAIR, Mariana Ioniţă, a subliniat importanţa economică a continuării activităţii pe şantierele CNAIR, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

“Astăzi am emis ordinul de începere al lucrărilor şi predarea amplasamentului pentru construcţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud, chiar dacă în această perioadă ne confruntăm cu pandemia cauzată de răspândirea virusului COVID 19, dar şi cu vremea nefavorabilă. Noi, CNAIR, ne-am îndeplinit partea noastră de atribuţii şi acum ne dorim ca şi Antreprenorul să se mobilizeze corespunzător pentru a respecta termenele şi condiţiile contractuale. Pe şantier au fost luate măsuri suplimentare pentru asigurarea securităţii în muncă, în condiţiile instituirii stării de urgenţă ca urmare a răspândirii COVID-19. Trebuie să fim cu toţii conştienţi cât de important este pentru economie ca pe aceste şantiere să continue lucrările, atât timp cât se poate munci în condiţii de siguranţă cu respectarea tuturor măsurilor luate în această perioadă deosebită pentru toată lumea. Subliniez faptul că activităţile de proiectare şi de execuţie a lucrărilor pe şantiere, precum şi activităţile de supervizare a lucrărilor se pot desfăşura în continuare conform programelor de execuţie asumate, cu respectarea măsurilor impuse prin ordonanţele militare care sunt în vigoare până în prezent”, a declarat directorul general al CNAIR, în comunicatul transmis redacției.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a emis pe 12 martie autorizaţia de construire pentru proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud.

Antreprenorul care realizează proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Timişoara Sud, în lungime de 25,69 kilometri, este compania TIRRENA SCAVI S.p.A.

Contractul este în valoare de aproximativ 272,5 milioane de lei, fără TVA. Durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 luni. 

5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv