Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii, vot în Camera Deputaților / JUSTIȚIE: Chesnoiu a demisionat, DNA îl acuză de abuz în serviciu / 

Breaking News:

Bani pentru carburanți: Înregistrarea transportatorilor în platforma online a ARR

Începand cu data de 27 iunie, Autoritatea Rutieră Română (ARR) va pune la dispozitia operatorilor de transport sistemul informatizat de administrare a schemei de ajutor de stat în vederea depunerii cererilor de compensare prețului carburanților a și a documentelor însotitoare,

Conform Hotărârii de Guvern nr, 667/2022, transportatorii rutieri de mărfuri și de persoane vor putea cere un ajutor de stat  de 50 de bani pe litrul de combustibil achiziționat, dar maximum 400.000 de euro (echivalent în lei) în total, sumă acordată sub formă de grant. Solicitarea se va depune la ARR, însoțită de anumite documente justificative.

ARR precizează că înregistrarea în aplicație se face în zilele lucrătoare. După crearea conturilor, transportatorii pod depune cererile de compensare pentru motorina achiziționată începând cu data de 23 aprilie (trimestrul II din 2022) se va face începând cu data de 1 iulie, termenul-limită fiind 15 iulie.

„Pentru eficientizarea procedurilor și încadrarea în termenele prevazute de legislatia in vigoare (HG nr. 667/2022) va aducem la cunoștința calendarul de înregistrare și depunere a cererilor:

  • 27 iunie – 1 iulie: Înregistrarea în aplicație prin crearea conturilor de acces;
  • 1 iulie – 15 iulie: Depunerea cererilor de compensare pentru trimestrul II din anul 2022;
  • 1 octombrie – 15 octombrie: Depunerea cererilor de compensare pentru trimestrul III din anul 2022;
  • 1 octombrie – 1 decembrie: Depunerea cererilor de compensare pentru trimestrul IV din anul 2022.

ATENȚIE: Depunerea cererilor se realizează strict prin sistemul informatizat și strict în termenele menționate mai sus. Ulterior datelor limită de depunere, sistemul informatic nu va permite depunerea altor cereri sau documente.”

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv