Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:

Bode promite încă 27 de km de autostradă în trafic până la sfârșitul anului

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, promite să inaugureze încă 27 de km de autostradă, până la sfârșitul anului.

Este vorba despre Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, de 17 km, și lotul Râșnov-Cristian, de 10 km, din Autostrada Comarnic–Brașov .

„Cei 17 kilometri ai lotului 1 de pe Autostrada Sebeș-Turda trebuiau să fie finalizați în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95%. În condițiile în care vom avea cel puțin 25 de zile fără intemperii, în condiții meteo favorabile, cei 17 kilometri de autostradă din Sebeș-Turda, Lotul 1, vor fi dați în trafic. De asemenea, Râșnov-Cristian, 10 kilometri din Comarnic–Brașov, are termen de finalizare în acest an și se va finaliza în acest an”, a precizat ministrul Bode.

Lotul 1 Sebeș-Turda pornește de la intrarea pe autostradă de la Sebeș, va ocoli Alba Iulia și va scoate traficul la Pârâul Iovului. Apoi, va face legătura de pe autostrada Sibiu–Deva, spre Cluj-Napoca. În prezent, traficul se derulează prin Lancrăm, spre Alba Iulia, pe drumul național, provocând ambuteiaje majore, potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Contractul pentru această porțiune, în valoare de 541,7 milioane de lei (fără TVA), a fost semnat, în 2014, cu Impresa Pizzarotti, iar lucrările au începute în decembrie același an. Data de 31 decembrie 2020 este estimată de CNAIR pentru darea în folosință a Lotului 1.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv