Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea offshore intră la votul final la Camera Deputaților /

Breaking News:

CE a aprobat acordarea de subvenții pentru operatorii de aeroporturi din România

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor în valoare de 10,3 milioane de euro (51,5 milioane de lei), sub formă de subvenții directe, pentru sprijinirea operatorilor de aeroporturi din România afectați de pandemia de coronavirus.

Schema de ajutor a fost aprobată de Guvernul Cîțu în octombrie și aștepta ok-ul CE.

Asociaţia Aeroporturilor din România făcuse inițial o cerere pentru sprijin financiar în cuantum de 61,7 milioane lei, pentru aeroporturile care în anul 2019 au înregistrat un trafic mai mare de 200.000 de pasageri şi mai mic de 3 milioane de pasageri, respectiv Bacău, Cluj, Craiova, Iaşi, Sibiu, Suceava, Timişoara. Ulterior, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj a revenit cu solicitarea de diminuare a sumei solicitate inițial de la bugetul de stat, de la 18,2 milioane de lei la 9 milioane de lei.

Potrivit CE, schema românească de ajutor respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar. Ajutorul nu va depăși 2,3 milioane de euro pentru un beneficiar și va fi acordat până la 30 iunie 2022. 

Măsura va fi deschisă operatorilor aeroportuari din România cu un trafic anual de pasageri cuprins între 200.000 și 3 milioane de pasageri care au înregistrat pierderi între iulie 2020 și decembrie 2021, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Ajutorul are ca scop să răspundă nevoii de lichidități ale operatorilor de aeroporturi și să îi ajute să își continue activitățile în timpul pandemiei și după aceasta.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei țării.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv