Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

CE a aprobat subvenția directă de 1 milion de euro acordată Aeroportului Timișoara

Comisia Europeană a aprobat acordarea, de către Guvernul Orban, a unei subvenţii directe de aproximativ 4,8 milioane de lei (circa un milion de euro) pentru Aeroportului Timişoara , Executivul comunitar constatând că ajutorul este în linie cu reglementările UE privind ajutorul de stat, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, transmis în 6 august.

Măsura este menită să compenseze aeroportul pentru pagubele suferite în urma pandemiei de coronavirus (Covid-19).

În urma măsurilor implementate din 16 martie 2020 de autorităţile din România pentru a limita extinderea pandemiei, companiile aeriene care operează la Aeroportul Timişoara au fost nevoite să-şi reducă gradual zborurile programate, până la oprirea totală a curselor aeriene, în 25 martie 2020. Aceste evoluţii au provocat aeroportului pierderi operaţionale ridicate.

Măsurile restrictive au fost ridicate şi operaţiunile de trafic aerian au început să fie reluate din 17 iunie 2020. Obiectivul sprijinului public notificat de România, care este sub forma unei subvenţii directe, este să compenseze Aeroportul Timişoara pentru pierderile suferite ca rezultat al suspendării zborurilor din cauza pandemiei, în perioada 16 martie 2020 – 16 iunie 2020.

Comisia Europeană a evaluat măsura conform cu Articolul 107(2)(b) TFEU (Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene), care permite Executivului comunitar să aprobe măsurile de ajutor de stat acordate de statele membre pentru a compensa anumite companii pentru pagubele directe provocate de evenimentele excepţionale, cum ar fi pandemia de coronavirus.

Comisia Europeană a constat că măsura va compensa paguba care este direct legată de pandemia de coronavirus şi că măsura este proporţională, deoarece compensaţia preconizată nu depăşeşte ceea ce este necesar pentru repararea prejudiciului.

Pe această bază, Comisia Europeană a aprobat măsura conform reglementărilor UE privind ajutorul de stat

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv