Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

CNAIR a încheiat noi contracte de concesionare, cu OMV şi Rompetrol, pentru benzinării pe autostrăzi

CNAIR a încheiat cu OMV şi Rompetrol noi contracte de concesionare pentru benzinării pe autostrăzi și drumuri naționale.

Este vorba despre servicii în vederea utilării/dotării, operării şi întreţinerii spaţiilor pentru servicii/parcări de scurtă durată/parcări de lungă durată aflate pe autostrăzile şi drumurile naţionale din România deschise traficului rutier .

Un contract, în valoare de 2,3 milioane de lei, a fost încheiat cu OMV Petrom Marketing, pe o durată de 20 de ani, pentru lotul 1 scos la licitație, aferent km 289 (stânga/dreapta), Miercurea Sibiului, din Autostrada A1 Orăştie-Sibiu.

Al doilea contract este în valoare de 2,5 milioane de lei, pentru o durată de 25 de ani, încheiat cu asocierea Rompetrol Downstream  – KMG Rompetrol Development, pentru lotul 2: km 8,4 (stânga/dreapta), Sânpaul, Autostrada Transilvania (A3) – Secţiunea 1C.

În acelaşi timp, CNAIR a semnat un contract de 2,35 milioane de lei cu asocierea Rompetrol Downstream – KMG Rompetrol Development, pe 20 de ani, pentru lotul 10: parcări de lungă durată pe Varianta de Ocolire Suceava – DN 2, pe dreapta la km 429,5 – km 430,2 și pe stânga la km 8,5 – km 9.

De asemenea, tot cu asocierea Rompetrol Downstream – KMG Rompetrol Development s-a parafat un contract în valoare de 2,7 milioane de lei, pe o durată de concesiune de 20 de ani, pentru lotul 12: parcări de lungă durată pe Varianta de Ocolire Braşov – DN1K, km 1,5 stânga/dreapta.

„Dotările minime obligatorii pe care concesionarul trebuie să le proiecteze, să le construiască (sau care sunt deja construite), să le finanţeze, opereze şi întreţină, astfel încât spaţiile de servicii aferente fiecărui lot să fie complet funcţionale, sunt: parcare, toalete publice, staţie distribuţie carburant, spaţiu comercial, Snack bar, staţii încărcare vehicule electrice uşoare, staţie reîncărcare vehicule electrice grele (doar în spaţiile de servicii aferente Lot 1) şi staţie de distribuţie/încărcare hidrogen (doar în spaţiile de servicii aferente Lot 1) – până cel târziu la data de 31 decembrie 2030”, prevăd contractele.

Concesionarul are posibilitatea de a executa şi alte dotări suplimentare (restaurant, motel, parcare securizată etc.) faţă de cele minime impuse obligatoriu prin caietul de sarcini, precizează CNAIR.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv