Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Florin Cîțu a demisionat de la șefia Senatului după ce PNL a decis să-l dea afară/ Alina Gorghiu preia interimarul în perioada vacanței parlamentare / Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este supus votului Camerei Deputaților la moțiunea simplă /

Breaking News:

Compania rusă Aeroflot își suspendă toate zborurile spre Europa

Compania aeriană Aeroflot își suspendă, începând de luni, toate zborurile către Europa, în urma deciziei Uniunii Europene (UE) de a închide întreg spaţiul său aerian tuturor avioanelor ruseşti, ca măsură de sancţionare a invadării Ucrainei de către Rusia.

„Ca urmare a restricţiilor privind spaţiul aerian instituite de autorităţile europene, Aeroflot îşi suspendă din 28 februarie 2022 şi până la o nouă notificare zborurile către toate destinaţiile europene”, se arată într-un comunicat al companiei ruseşti, emis duminică seara.

Uniunea Europeană a anunţat că îşi va închide spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruseşti, măsură adoptată de Canada şi de mai multe ţările europene care nu fac parte din UE.

România și-a închis spațiul aerian pentru aeronavele Federației ruse începând din 27 februarie, ora 15.00.

Din cauza închiderii spaţiului aerian de către aceste ţări, puse deja în aplicare sau anunţate, traficul aerian rus se confruntă cu o zonă foarte mare de excludere a zborurilor, care obligă avioanele sale la ocoluri foarte mari.

În replică, Rusia a început să interzică survolarea teritoriului său pentru avioane aparţinând unor ţări europene care au anunţat astfel de decizii în ultimele zile, precum Regatul Unit, Letonia, Lituania, Estonia, Slovenia, Bulgaria, Polonia şi Cehia.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv