Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

Contracte de finanțare din fonduri europene pentru aeroporturile Suceava și Iași

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii continuă modernizarea aeroporturilor din fonduri europene. Ministrul Sorin Grindeanu a semnat contracte de finanțare pentru Aeroportul Internațional Iași, precum și pentru Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava.

În 22 noiembrie, Sorin Grindeanu a semnat pentru Aeroportul din Iași două contracte de finanțare în valoare de 19,7 milioane lei: primul, de aproximativ 9,7 milioane de lei, vizează achiziții de utilaje și echipamente necesare creșterii gradului de siguranță pe aeroport, iar cel de al doilea, de 10 milioane de lei, este pentru echipamente video care să asigure protecția perimetrală a aeroportului. Ambele proiectele trebuie să fie finalizate până la 31 decembrie 2023.

În 23 noiembrie, ministrul Transporturilor a semnat pentru Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava un contract de finanțare în valoare de 65 de milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru realizarea drumului și gardului perimetral al aerogării, dar și pentru achiziționarea unor sisteme de siguranță și securitate, echipamente pentru controlul de securitate al pasagerilor și bagajelor, echipamente pentru întreținerea și deszăpezirea suprafețelor de mișcare. Întregul proiect trebuie finalizat până în octombrie 2023.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv