Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

SĂNĂTATE: Ministrul Sănătății a descoperit diferențe de 2.000 de decese COVID între platformele oficiale, în anul 2020 / Diferența ajunge până la 500 de cazuri la acelați spital / Există diferențe și în prezent / POLITICĂ: Premierul Cîțu se află două zile la Bruxelles, pentru negocieri pe tema PNRR / „O să-i asigur pe partenerii europeni că acest Guvern va face şi reforme /

Breaking News:

Drulă vrea disponibilizări „transparente” cu sindicatele la defuncta CFR Marfă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, le-a transmis, miercuri, reprezentanților sindicatelor de la CFR Marfă invitați la discuții că dorește disponibilizări transparente, pentru salvarea companiei.

Discuțiile purtate cu reprezentanții Alianței Federațiilor Tehnice Feroviare și ai Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane s-au axat pe identificarea soluțiilor pentru rentabilizarea CFR Marfă precum și cu privire la măsurile ce vor fi luate în următoarea perioadă în cadrul planului de restructurare adoptat la nivelul societății, potrivit unui comunicat al MT.

Ministrul Drulă a declarat: „Doar printr-un parteneriat activ între Ministerul Transporturilor, conducerea societății și sindicate vom putea să salvăm CFR Marfă.

Deciziile haotice luate în ultimii ani, numirea în vârful conducerii societății a unor persoane fără a ține cont de criteriile de competență și profesionalism sunt doar câteva dintre cauzele care au afectat dezvoltarea CFR Marfă.

Nu este normal ca o societate care, în 2003-2004, era „perla” companiilor din subordinea Ministerului, să ajungă în situația de astăzi. Văd că noua conducere a implementat deja o serie de măsuri, iar rezultatele încep să se vadă: avem pentru prima dată, după mult timp, un buget prognozat pe profit. Sunt pași în direcția pe care ne-o dorim.

Este vital pentru societate să fie închise „robinetele” prin care se pierdeau banii și să își consolideze poziția pe piață. Din păcate, din cauza deciziilor greșite din anii precedenți, conducerea societății a fost nevoită să ia și măsuri precum disponibilizarea de personal.

Este o măsură radicală, dar necesară și vrem ca în parteneriat cu organizațiile sindicale să derulăm acest proces într-un mod transparent, cu criterii clare și cu respectarea prevederilor referitoare la protecția socială. Am reiterat și discuțiile pe care le-am purtat la Bruxelles, cu doamnele Comisar (Adina Vălean – n.r.), pe tema acestei companii naționale de interes strategic. Am fost bucuros că oficialii de la Comisia Europeană au înțeles situația reală în care se află această companie și au apreciat planurile de restructurare și returnare a ajutorului de stat, pe care le-am prezentat”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv