Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a amânat prin OUG amânarea creșterii alocațiilor / POLITICĂ: Dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură, marți / POLITICĂ: Votul pentru noul Avocat al Poporului a fost amânat până după decizia CCR din 29 iunie / Fabian Gyula a fost validat deja în comisiile juridice / ANM / Cod Roșu și Portocaliu de caniculă și furtuni în jumătatea de vest a țării / Cod Galben în rest /

Breaking News:

Fişa medicală pentru permisul auto: MS a aprobat noua listă a unităţilor medicale autorizate

Ministerul Sănătăţii a publicat noua listă a unităţilor medicale din toată ţara autorizate să elibereze fişa medicală pentru obţinerea sau preschimbarea permisului de conducere.

(Vezi document la finalul articolului)

 

Lista cuprinse 619 de unităţi medicale din întreaga ţară, însă nu toate dintre acestea au fost autorizate în specialităţile medicale necesare obţinerii permisului de conducere, respectiv medicină internă, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie şi ortopedie-traumatologie.

Fişa medicală este necesară doar pentru schimbarea unui permis expirat cu unul cu o nouă valabilitate şi arată abilitatea unei persoane de a conduce un autovehicul, din punct de vedere medical şi psihologic.

 
O nouă fişă medicală nu este necesară în cazul în care permisul de conducere a fost furat, deteriorat, pierdut sau titularul şi-a schimbat numele.

Potrivit Legii 55/2020, pe durata stării de alertă, dar şi pe o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stărivalabilitatea se păstrează în cazul permiselor de conducere expirate în această perioadă. De asemenea, autorizaţia de circulaţie provizorie este valabilă, cu condiţia existenţei unei poliţe valabile de RCA pentru maşina înscrisă în document.

Starea de alertă a fost prelungită până pe 14 decembrie, astfel că valabilitatea documentelor expirate în această perioadă se va menține până la mijlocul lunii martie 2021.

 
 
2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv