Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

COVID-19: Restricții ridicate parțial în București, de luni, 25 ianuarie / Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă / Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3%, pentru a treia zi consecutiv /   

Breaking News:
 

Inaugurări de campanie: Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, deschis traficului cu restricții

Seria inaugurărilor de campanie continuă: Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda a fost deschis traficului, joi, cu restricții de viteză și lucrări nefinalizate.

Concret, viteza maximă admisă este de 100km/h, iar din totalul de 17 km au fost inaugurați numai 14,8 km cu câte două benzi pe sens, apoi traficul este deviat pe o singură bandă pe o distanță de 700 de metri, pe pasajul peste calea ferată, până la conexiunea cu DN1.

Porțiunea de autostradă face legătura între Nodul Rutier Sebeș (legătura cu DN1 prin bretelele 5 și 6), Nodul Rutier Alba Iulia Sud și Nodul Rutier Alba Iulia Nord (bretelele 1, 2 si 3).

Contractul pentru realizarea celor 17 km de autostradă între Lancrăm (Sebeș) și Pârâul Iovului, în valoare de 541,73 milioane de lei (fără TVA), a fost semnat în anul 2014, cu Asocierea Impresa Pizzarotti&C SPA Pomponio Construcții.

Lotul 2 va fi gata în primăvara anului viitor, promite ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care anunțase inițial, la unison cu premierul Ludovic Orban, că va inaugura la pachet ambele loturi înainte de sfârșitul acestui an.

„Lotul 1 Sebeș-Turda trebuia finalizat în anul 2016 când a fost aprobată o extensie de timp de doi ani și iată că am ajuns în 2020 să dăm în trafic un obiectiv după șase ani de la semnarea contractului și nici acum în integralitate. În ceea ce privește lotul 2, pentru cei 24 de kilometri dintre Alba Iulia și Aiud lucrurile nu stau așa cum ne-am fi dorit. Mi-aș fi dorit să avem o evoluție mai bună și să fie și el dat în trafic în același timp cu lotul 1, pentru a avea continuitate de la un capăt la altul pe autostrada A10. Din păcate, nu se întâmplă acest lucru, ceea ce nu reprezintă un motiv de mândrie nici pentru CNAIR și nici pentru antreprenori”, a precizat Lucian Bode, prezent la inaugurare.

27 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv