Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

Înmatriculările s-au prăbușit în T2 atât la autoturisme, cât și la vehiculele de marfă

Înmatriculările de autovehicule rutiere au scăzut semnificativ în trimestrul II (T2), faţă de aceeași perioadă din 2019, atât la transportul pasagerilor, cât și la cele de marfă, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate marţi.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

Conform statisticii, la categoria autobuze şi microbuze s-a înregistrat o adevărată prăbușire, de 78,7%, în timp ce la categoria autoturisme a fost o scădere de 33,6%, iar la categoria mopede şi motociclete, de 19,6%.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere NOI pentru transportul pasagerilor au înregistrat, de asemenea, scăderi la toate categoriile, respectiv cu 84,5% la categoria autobuze şi microbuze, cu 39,5% la categoria autoturisme şi cu 11% la categoria mopede şi motociclete.

În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor au fost înregistrate scăderi la toate categoriile astfel: la categoria autotractoare – cu 51,8%, la categoria remorci şi semiremorci – cu 25,2% şi la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) – cu 18,8%.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere NOIpentru transportul mărfurilor au înregistrat, de asemenea, scăderi la toate categoriile, respectiv cu 72,7% la categoria autotractoare, cu 30,5% la categoria remorci şi semiremorci şi cu 24,2% la categoria autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale).

Faţă de trimestrul I 2020, în trimestrul II 2020 înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scădere cu 29,3% la vehiculele pentru transportul pasagerilor, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, scădere cu 17,1%.

Vehiculele rutiere clasificate în conformitate cu Normele europene de poluare, înmatriculate în circulaţie, cuprindeau, la sfârşitul trimestrului II din acest an, 53,6% de vehicule cu normele de poluare Euro 4, Euro 5 sau Euro 6 şi în proporţie de 13,1%, vehicule cu norma de poluare Non-Euro.

Pentru categoria autoturisme, cea mai însemnată pondere a fost deţinută de vehicule conforme cu norma europeană Euro 4, respectiv 35,3%; pentru categoria autobuze şi microbuze cele mai multe vehicule, respectiv 26,0% au fost clasificate în norma Euro 3, iar pentru categoria mopede şi motociclete, cele mai multe vehicule, respectiv 32,9% au fost clasificate Non-Euro.

Vehiculele conforme cu norma europeană Euro 3 au predominat categoria autocamioane în proporţie de 31,2%, cele conforme cu norma Euro 5 au fost preponderente pentru categoria autotractoare în proporţie de 33,4%, în timp ce pentru categoria vehicule rutiere pentru scopuri speciale cele mai multe vehicule, respectiv 27,9% au fost clasificate în norma Non-Euro.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv