Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

BEC: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 42,75% – rezultate parțiale (94,4%) / Gabriela Firea a obținut numai 38% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 11% / 

Breaking News:
 

Iohannis, Orban și Bode au inaugurat metroul din Drumul Taberei. Acces liber, marți

Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor a Magistralei 5 de Metrou, a cărei construire a început în urmă cu aproape 9 ani și trebuia să fie gata după 3 ani, a fost inugurată după finalizare, marți la prânz, de președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și toți miniștrii.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că bucureștenii vor putea circula liber cu metroul din Drumul Taberei, după ora 14.00, până la ora 23.00, pe această porțiune dein noua magistrală.

Noua linie de metrou face legătură între zona de sud-vest a Bucureștiului (Cartierul Drumul Taberei) și centrul orașului, pe o lungime de 6,87 km, 10 stații (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Secțiunea Râul Doamnei-Eroilor cuprinde, totodată, un depou şi o galerie de legătură.

Valoarea proiectului, actualizat prin HG nr. 374/2019, este de cca. 3,2 miliarde lei. Valoarea eligibilă este de cca. 2,3 miliarde lei, din care cca. 2 miliarde de lei fonduri de coeziune (85%).
 
Magistrala 5 de metrou, 3 secțiuni
 
Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor-Râul Doamnei, Eroilor-Iancului, respectiv Iancului-Pantelimon.
 
Licitația pentru construirea secțiunii Râul Doamnei-Eroilor a fost lansată în anul 2008, contractele au fost semnate în 2011, iar lucrările au început în noiembrie, același an. Termenul initial pentru punerea în funcțiune a fost 2015-2016.
 
Licitația pentru proiectarea secțiunii Eroilor-Iancului a fost lansată abia în iunie 2019, dar nu este finalizată nici după un an și 3 luni. Va urma licitația de construire, care va dura și ea circa 2 ani.
 
Metrorex se referă însă doar la cei aproape 7 km construiți din noua magistrală de metrou: „Asigurarea unei linii de transport cu metroul ce oferă o viteză maximă de 80 km/h, la un interval optim de urmărire între trenuri, pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei. În faza finală, trenurile vor putea circula la un interval de succedare de 2 minute. Îmbunătăţirea confortului călătorilor şi a eficacităţii traficului prin asigurarea unui sistem de transport ce îmbunătăţește durata de deplasare pe coridorul deservit (de la stațiile terminus, Valea Ialomiței și Râul Doamnei până la stația Eroilor), de la 32 de minute la 12 minute”.
 
 
Trenuri vechi
 
Cât despre trenuri, trebuie spus că acestea sunt vechi, împrumutate de la alte linii, deoarece licitația, lansată în urmă cu 6 ani, nici astăzi nu are semnat contractul.
 
Iar pentru că nu au echipamentele necesare de automatizare la bord, ele se pot succeda la intervale mai mari, de 5-6 minute, scrie deputatul USR Cătălin Drulă, care a postat și o imagine, cu întreg proiectul.
 
14 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv