Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea offshore intră la votul final la Camera Deputaților /

Breaking News:

Modelul de 14 ani, angajat de Dior cu riscul unui scandal imens

Are doar 14 ani, însă israelianca Sofia Mechetner şi-a făcut deja o spectaculoasă intrare în industria de top a modellingului, devenind una dintre imaginile mărcii de lux Dior. Totul, în ciuda criticilor care afirmă că frumoasa adolescentă din Tel Aviv e mult prea fragedă pentru o meseria de model.

dior-1Chiar dacă apariţiile ei la prezentările casei franceze Dior, de la începutul acestei luni, au stârnit dezbateri aprinse la nivel mondial, specialiştii făcând referire atât la “exploatarea copiilor în industria modei”, dar şi la faptul că ţinuta ei era cam indecentă, Sofia a dovedit multă înţelepciune, declarând că respectă opinia celor care susţin că e prea tănară pentru a urca pe catwalk, dar ea se simte pregătită pentru tot ceea ce înseamnă şi implică această meserie.

dior-3De altfel, adolescenta din Israel doreşte să limpezească lucrurile, mentionand că nu acţionează de capul ei. Sofia Mechetner e însoţită pas cu pas de către mama ei, atât la prezentările Dior, cât şi la celelalte manifestări organizate de brand-ul francez. “Aşadar, faptul că am doar 14 ani nu reprezintă cu adevarat o problemă!”, declară Mechetner, cea care a deschis regalul de modă de la Paris, unul dintre cele mai aşteptate evenimente din industrie în acest sezon, cum altfel decât purtând o rochie de un alb pur, marca Dior.

Mulţi s-au gândit să compare povestea Sofiei Mechetner cu cea a Cenuşăresei, deşi există unele mici diferenţe. Prima ar fi aceea că mama fetei – o imigrantă venită din Rusia – nu este nici vitregă, şi nici haină. Ba din contra. Xenia Mechenter-Sinenko a făcut toate eforturile din lume pentru a-i putea indeplini visului fiicei sale, acela de a urca pe podiumul de prezentare. Nu din cale afară de bogată, ba chiar am putea spune că săracă, Xenia – rămasă singură cu trei copii, după divorţul de soţul ei, Fedor Sotnikov – a fost nevoită să-şi caute mai multe slujbe part-time pentru a răzbi. A lucrat ca îngrijitoare la un azil de bătrâni din Holon, croitoreasă, femeie de serviciu sau chiar maseuză. Apoi, trebuie spus ca Sofia “Cenuşăreasa” nu are două surori vitrege care o invidiază, ci un frate şi o soră care o divinizează. Se spune ca, în urmă cu câţiva ani, când cei trei copii ai Xeniei dormeau înghesuiţi in aceeaşi cameră, patul supraetajat s-a rupt, iar cei trei fraţi au fost nevoiţă să se culce direct pe podea.

dior-2Cariera tânărului şi controversatului model Sofia Mechetner a început atunci când ea a participat la un casting ţinut la Tel Aviv. A urmat un drum în Franta, alături de impresarul Rotem Gur, însă agenţia de modă a considerat că fata e prea … tânăra. Dezamăgită, Sofia a dorit să se întoarcă acasa, însă norocul i-a surâs într-un magazin de pe Avenue Montaigne din Paris, acolo unde a dat nas în nas cu designerul-şef de la Dior, Raf Simons. Ulterior, în acord cu mama sa, israelianca a semnat un contract pe doi ani, primind în schimb 230.000 de euro. Un contract şi o întâmplare care a catapultat-o în lumina reflectoarelor.

Acum, Rotem Gur se declară oarecum indignat de reacţia unora faţă de participarea Sofiei în prezentările mari de modă. Agentul israelian spune ca “a fost normal ca fata asta să cureţe WC-uri la vârsta de 12-13 ani, dar nu se cuvine să urce pe catwalk, la 14 ani”. Mai mult, Gur ţine să sublinieze că utilizarea modelelor tinere sau foarte tinere în industrie nu e nouă: Kate Moss a debutat la 14 ani, în timp ce Naomi Campbell avea 15 ani la prima apariţie pe podium. Ca dată recentă, baiatul lui David Beckham, Romeo, a participat la o campanie publicitară pentru Burberry, desi are doar 12 ani.

Oricum, şansele ca Sofia Mechetner să repete prea curând isprava de la Paris Fashion Week sunt destul de mici. Organizatorii Săptămânii Modei de la Londra au anunţat că acceptă modele cu vârsta 16 +. New York-ul are reguli similare, iar Italia nu permite modele sub 16 ani.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv