Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul Orban a fentat din nou dublarea alocațiilor copiilor / OUG 123 a fost publicată în Monitorul Oficial / POLITICĂ: PNL decide candidații la sectoarele Capitalei /

 

Breaking News:
 

Noul ministrul al Transporturilor a decis revizuirea SF-ului Autostrăzii A8 Tg Mureș – Ungheni

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, Marius Bodea, au convenit, în 28 noiembrie, cu liderii Asociației ”Moldova Vrea Autostradă” și ai Asociației ”Împreună pentru A8”, ca Studiul de fezabilitate (SF) pentru Autostrada A8 Târgu-Mureș – Ungheni să fie revizuit și completat, din fonduri europene, pe întreg amplasamentul lucrării.

Amintim că Guvernul Dăncilă a decis construirea, în parteneriat public-privat: (PPP), a Autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, în lungime totală de 310 kilometri, ce va costa 16,4 milioane de euro pe kilometru, cu un cost total de 5,1 miliarde de euro.

Însă Parlamentul a adoptat o legea care prevede ca tronsonul Tg Mureș – Iași din Autostrada 8 să fie construită din fonduri europene.

Acum, noul ministru i-a chemat la sediul MT pe reprezentanții celor două asociații și le-a prezentat prioritățile mandatului său cu privire la proiectele de infrastructură ce vor fi realizate în Moldova, inclusiv termenele aferente fiecărei etape de implementare.

„Am urmărit și urmăresc eforturile pe care membrii dumneavoastră le-au depus de-a lungul timpului pentru sensibilizarea autorităților centrale în ceea ce privește starea deficitară a infrastructurii din Moldova. Și așa cum, în calitatea mea de deputat, ați avut întregul meu sprijin, tot așa și acum, din postura de ministru, vă asigur de întreaga mea deschidere pentru a găsi cele mai rapide și sustenabile soluții pentru dezvoltarea Moldovei”, le-a spus ministrul Lucian Bode interlocutorilor.

„Dacă până acum de la minister și CNAIR ați primit doar promisiuni, eu vă propun un parteneriat: vreau ca în cazul proiectelor de infrastructură din Moldova care au fost începute, dar care sunt blocate, să identificăm împreună soluțiile pentru deblocare. În cazul noilor proiecte ce vor fi lansate de către CNAIR vreau să existe o consultare reală și transparentă cu dumneavoastră și cu toți cei implicați,  astfel încât din această colaborare să avem infrastructura dorită de toți românii. Știu că în organizațiile dumneavoastră sunt mulți oameni cu expertiză și cred că este momentul ca profesioniștii din administrația publică să înceapă cu adevărat dialogul cu mediul neguvernamental”, le-a mai spus ministrul Bode reprezentanților celor două asociații.

La finalul discuțiilor, la care au participat și reprezentanții managementului CNAIR și ai direcției din cadrul ministerului care gestionează fondurile comunitare, ministrul Lucian Bode a lansat invitația continuării acestor întâlniri, la sediul Ministerului sau pe șantierele obiectivelor de infrastructură.

 

107 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv