Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: PNL și UDMR își împart ministerele, după eliminarea din cărți a USR / Premierul desemnat Ciucă a obținut susținerea PSD pentru un guvern minoritar / ACTUALITATE: Toți elevii intră în vacanță două săptămâni / Masca, obligatorie peste tot / Certificat verde obligatoriu la serviciu / Carantină de noapte pentru nevaccinați / 

Breaking News:

Operațiunea ROADPOL Truck&Bus: Peste 6.700 de amenzi aplicate în România

Polițiștii Rutieri au aplicat 6.711 de amenzi, n perioada 8-14 februarie, când au derulat acțiunea  TRUCK&BUS organizată de ROADPOL în toate statele Uniunii Europene, în cadrul căreia a fost verificată legalitatea transportului public de mărfuri și persoane. 

Operațiunea a vizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte.

Totodată, în contextul situației epidemiologice de răspândire a virusului COVID-19, polițiștii au acționat pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite pentru prevenirea infectării cu noul tip de coronavirus.

În domeniul transportului public de persoane au fost verificate 9.873 de autovehicule și au fost aplicate amenzi în 1.609 cazuri.

„Din totalul sancțiunilor aplicate, 313 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 337 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 17 abateri au fost constatate la funcționarea aparatului tahograf, 10 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă și 3 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf”, precizează, în 15 februarie, IGPR.

De asemenea, alte 86 de amenzi au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 7 pentru depășirea masei total maximă autorizată a vehiculului, 2 imobilizări au fost dispuse pentru defecțiuni tehnice, 98 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 86 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 28 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, iar restul sancțiunilor au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere.

În domeniul transportului de marfă, au fost verificate 14.040 de autovehicule, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în 5.102 cazuri. Din totalul acestora, 1.027 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 921 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 238 pentru funcționarea aparatului tahograf, 180 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 101 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf și 442 pentru defecțiuni tehnice.

„Alte 118 sancțiuni, în domeniul transportului public de marfă, au fost aplicate pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată < 12,5 tone, 90 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată > 12,5 tone, 41 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor, 150 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 146 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 60 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, restul sancțiunilor fiind aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere”, se mai arată în comunicatul Poliției Române.

În urma activităților de control desfășurate în cadrul acțiunii TRUCK&BUS, au fost aplicate 363 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv