Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Secretarul de stat Despescu a detașat polițiști și jandarmi în control pe litoral și la munte / ANM: Caniculă, disconfort termic dar și ploi torențiale, până luni / 

Breaking News:
 

Relaxare COVID-19: Zboruri libere de carantină/ izolare în alte 5 state, între care Italia şi Franţa

Zborurile către şi dinspre alte 5 ţări introduse pe lista celor 17 state exceptate deja, din 14 iunie, de la aplicarea măsurilor de carantină/ izolare (zonă verde), pot fi reluate pe toate aeroporturile din România, începând de marți, 23 iunie.

În acest sens, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), convocat luni de premierul Ludovic Orban, a adoptat Hotărârea nr. 31.

Este vorba despre Italia, Finlanda, Estonia, Irlanda şi teritoriul european al Franţei (Franţa metropolitană). Acestea au fost adăugate pe lista celor .

Excepţia se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Hotărârea a fost luată „având în vedere analiza efectuată de Institutul Naţional de Sănătate Publică privind evoluţia situaţiei infecţiilor SARS-CoV-2 în statele UE şi din Spaţiul Economic European (…), ţinând cont de evoluţia favorabilă înregistrată în unele state, prin aplicarea criteriului de maximum 5 cazuri noi confirmate/un milion de locuitori, calculat ca medie a valorilor înregistrate în ultimele 14 zile”.

„În baza acordului existent la nivelul Uniunii Europene privind deschiderea graniţelor interne, lista privind ţările exceptate de la măsura carantinarii/izolării cuprinde doar state membre UE şi ale Spaţiului Economic European. Ţările terţe exceptate de la măsura carantinării/izolării se vor stabili după momentul definitivării criteriilor unitare aplicabile la nivel european, pe baza cărora se instituie această excepţie”, precizează hotărârea. 

520 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv