Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Cod Portocaliu și Galben de furtuni și ploi torențiale în toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Supervizarea Autostrăzii de Centură București Sud, la licitație

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitație, miercuri, supervizarea proiectării și construirii Autostrăzii de Centură București, în lungime de 100,9 km.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Proiectul a fost împărțit în 3 porțiuni:

–  Lotul 1, format din sectorul 1, aferent Centurii Nord și cuprins între km 52 – km 52,8 și sectorul 2, aferent Centurii Sud și cuprins între km 52,8 – km 69;

– Lotul 2, aferent Centurii Sud și cuprins între km 69 – km 85,3;

– Lotul 3, format din sectorul 1, aferent Centurii Sud și cuprins între km 85,3 – km 100,8 și sectorul 2, aferent Centurii Nord, cuprins întrekm 0 – km 2,5.

 Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de aproximativ 5milioane de euro, fără TVA, pentru fiecare lot în parte.

Data limită de depunere a ofertelor este septembrie 2019.

Cele trei loturi ale Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului București vor avea o lungime însumată de aproximativ 52 de km și vor face face legătura între autostrăzile A1 București – Pitești și A2 București – Constanța. 

În valoare de aproximativ 580 de milioane de euro, întregul proiect va permite descongestionarea circulației în zona de Sud a Bucureștiului și va asigura traficul rutier de tranzit pe segmentul românesc al coridorul 4 Pan-European.

Proiectarea fiecărui lot al Autostrăzii de Centură Sud București va dura 12 luni, iar execuția, 30 de luni, după atribuirea contractelor.

Acest proiect, similar soluțiilor aplicate în zona marilor metropole europene, face parte din Master Planul General de Transport și urmează să fie finanțat prin POIM 2014-2020.

Pentru Lotul 1 s-a finalizat procesul de contestare în instanță și se așteaptă motivarea acesteia.

Pentru Lotul 2, contractul  pentru proiectare și execuție, în valoare de 750,1 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în data de 9 martie, între CNAIR și Compania  Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, cu o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție a lucrărilor de 30 de luni.

Pentru Lotul 3, contractul pentru proiectare și execuție, în valoare de 853,4 milioane de, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie, cu  Asocierea Aktor – Euro Construct Trading 98, iar durata de realizare este de 42 luni, din care 12 luni pentru proiectare și 30 luni (2,5 ani) pentru execuția lucrărilor.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv