Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Taxa de pod de la Feteşti-Cernavodă, suspendată până la 31 august

Achitarea taxei de pod de la Feteşti-Cernavodă se suspendă provizoriu, începând cu 1 iunie, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste braţul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august 2023, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În acest sens, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a emis Ordinul nr. 1.178 (publicat în Monitorul Oficial nr. 476/2023), privind stabilirea unor derogări de la prevederile OMT nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de CNAIR. 

Peajul achitat prin intermediul SIEGMCR în perioada de suspendare va putea fi utilizat în decurs de 12 luni de la data achitării.

De asemenea, în staţia de taxare Feteşti nu se vor realiza verificări cu privire la achitarea peajului, astfel că, în perioada suspendării tarifului, „trecerile efectuate nu vor diminua numărul trecerilor achitate anterior datei de 01.06.2023 şi neutilizate”, potrivit CNAIR.

Pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste braţul Borcea s-au instituit restricţii de circulaţie pe Autostrada A2 între Feteşti şi Cernavodă, fiind închis sensul de circulaţie Constanţa-Bucureşti. Circulaţia vehiculelor se desfăşoară pe podul alăturat pe o singură bandă pe sens, între km 147 şi km 144.

„În această perioadă, atât timp cât este în lucru podul, mi se pare un pic absurd să ceri taxe suplimentare pentru traversarea podului, mai ales într-o perioadă în care va trebui să şi aştepţi la cozi ca să plăteşti acea taxă”, a precizat Sorin Grindeanu. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv