Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:

Transportatorii încă așteaptă returnarea supraaccizei introduse în urmă cu un an

Transportatorii așteaptă de mai bine de un an returnarea supraaccizei promise de Guvernul Tudose.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Guvernul Dăncilă a adoptat în acest sens OUG nr. 25/2018 și HG 549 din 17 iulie 2018 privind condițiile, procedura și termenele de restituire a sumelor reprezentând ajutor de stat pentru suportarea unei părți din accizele calculate pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor și alocarea sumei de rambursat.

Treansportatorii de la UNTRR cer “măsuri urgente” pentru ca schema de rambursare să devină operațională, “după ce prețul petrolului a urcat la peste 80 dolari/baril, fiind cu peste 50% mai mare decât la momentul în care a fost implementată supraacciza la carburanți”.

Până în prezent, firmele de transport rutier au depus dosare pentru restituirea supraaccizei, acestea au fost analizate, însă nu au fost realizate plăți către transportatorii rutieri.

HG 549 din 17 iulie 2018 a fost publicată în data de 26.07.2018 în Monitorul Oficial și a intrat în vigoare la 30 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

Iată precizările UNTRR:

“Potrivit legislației, administratorul schemei trebuie să soluționeze cererile de restituire în termen de maximum 35 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii. În cazul aprobării cererii, se emite o decizie care se întocmește în 3 exemplare, dintre care un exemplar rămâne la administratorul schemei, un exemplar se comunică solicitantului și un exemplar se transmite ordonatorului principal de credite, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data emiterii acesteia.

Administratorul schemei emite decizii de aprobare a cererii de restituire a accizei în limita plafoanelor trimestriale comunicate de Ministerul Finanțelor Publice. Plata se efectuează în lei, în termen de maximum 30 de zile lucrătoare de la data înregistrării la Registratura generală a Ministerului Finanțelor Publice a deciziei.

Reamintim că aproape un sfert din exportul total de servicii al României din 2017, de peste 20 miliarde euro, a fost realizat de ramura transportului rutier, fiind principala ramură contribuitoare la exportul de servicii’.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv