Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Protest: Transportatorii au blocat centrul Capitalei. Negocieri fără acord scris la Guvern

Protestul transportatorilor, anunţat în urmă cu câteva zile după anularea celui din 10 decembrie, a blocat astăzi întreg centrul Bucureştilor, de dimineaţă până la ora 17.00. 

Circa 7.000 de autobuze, microbuze, taxiuri şi camioane au lăsat baltă contractele şi au venit să demonstreze împotriva iminentei scumpiri a RCA.
Coloanele de maşini au fost însoţite de poliţişti până în centru şi aliniate frumos în parcări şi Piaţa Victoriei.

Liderii transportatorilor au intrat în sediul Guvernului la negocieri cu ministrul Transporturilor şi reprezentanții Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

După 3 ore au ieşit fără a obține vreun acord scris care să le dea garanția că revendicările lor vor fi rezolvate. La aflarea veştii, mulți dintre șoferi s-au urcat în mașini și au plecat, dezamăgiți.

Supraacciza rămâne până în 2017

Ministrul Transporturilor le-a spus transportatorilor să supraacciza a intrat deja în bugetul pentru anul viitor și nu poate fi scoasă. Cât despre RCA, nu este de competența Guvernului stabilirea prețurilor pentru aceste polițe. 

Reprezentanţii ASF au promis însă că vor modifica Norma privind RCA astfel încât să se stopeze scumpirile exorbitante.

Principala nemultumire a transportatorilor este creşterea de 200-300% a poliţelor RCA începând cu 1 ianuarie 2016, astfel ca mulţi dintre ei vor putea da faliment în aceste condiţii.

Tarifele RCA au crescut deja anul acesta cu peste 300% la maşinile de transport persoane și marfă, inclusiv taxi.

De asemenea, transportatorii au cerut “intervenția Guvernului României pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligați să plătească sume enorme pentru drepturile de autor, deși obiectul lor de activitate îl constituie transportul de persoane, și nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale în autobuze, taxiuri”.

Nu în ultimul rând, transportatorii au solicitat urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate și aprobate în Comisiile de dialog social, care trebuie înaintate Guvernului sau la Monitorul Oficial, pentru publicare.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv