Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 

VIDEO. Amplasament predat pentru construirea Pasajului Mogoșoaia pe Centura Capitalei

CNAIR a predat antreprenorului Strabag, joi, amplasamentul pe care va fi construit pasajul de la Mogoșoaia pe Centura Capitalei, între km 66 – km 67, peste DN1A, pentru demararea lucrărilor.

Până la începerea efectivă a lucrărilor, antreprenorul va face organizarea de șantier și se va aproviziona cu materialele necesare execuției acestora.

Contractul pentru proiectarea și construirea Pasajului de la Mogoșoaia este în valoare de aproximativ 32,2 milioane de lei, fără TVA.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, dintre  care 6 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor (de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor și de la predarea amplasamentului către antreprenor). Antreprenorul a ofertat o perioadă de 10 ani ca garanție a lucrărilor.

Prezent la locul viitorului șantier, Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a declarat: „Este cea mai importantă lucrare pe care am am început-o anul acesta în București, primul șantier care se deschide în regiunea București – Ilfov, dar  vor urma și altele. În situația specială în care ne aflăm, menținem șantierele deschise și chiar vrem să le dezvoltăm pentru a susține economic România. La nivel guvernamental, menținerea șantierelor deschise reprezintă o prioritate. Am solicitat constructorilor să respecte măsurile de protecție, iar cazarea muncitorilor să se facă în zona șantierelor, în așa fel încât să evităm infectarea angajaților.

La rândul său, Ovidiu Barbier, director general adjunct al CNAIR, a menționat: „Începând de astăzi, Pasajul Mogoșoaia este în termen de execuție, vorbim despre o lucrare foarte importantă ce duce la decongestionarea traficului în zona intersecției cu DN 1A a Centurii București. Considerăm ca antreprenorul are toată determinarea pentru a finaliza aceast proiect chiar înainte de termenul menționat în contract, este vorba despre 24 de luni începând de astăzi. Chiar dacă suntem în plină pandemie, pe șantiere se poate lucra cu respectarea măsurilor de protecție impuse în această perioadă. Acum suntem printre puținii care putem să mișcăm mai mult lucrurile și este vital ca proiectele noastre să continue, fiind suportul economiei naţionale în perioada de criză”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv