Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Comisiile parlamentare continuă audierea miniștrilor Guvernului Orban II / Votul în plen va fi dat luni, 24 februarie, la ora 16.00 /

Breaking News:
 

Zborul Timișoara – București, cea mai frecventă destinație internă 

Zborul Timișoara – București reprezintă cea mai frecventă destinație aeriană din România, potrivit bilanțului activității Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara pe  primele șase luni ale acestui an.

În primul semestru al anului 2019, traficul intern de pasageri înregistrat de Aeroportul Timișoara a crescut cu 12,2% față de 2018, atingând valoarea de 225.120 pasageri.

Ruta Timișoara – București a înregistrat o creștere de 14,5% comparativ cu prima jumătate a anului trecut, ajungând la 219.466 de pasageri, astfel că a devenit cea mai frecventată destinație internă din România. În același timp, a crescut numărul celor care aleg să zboare pe ruta Timișoara – Iași, unde s-au înregistrat un număr de 6.101 de pasageri, cu 8,9% mai mare față de anul trecut.

Numărul de pasageri transportați aerian la/de la București poziționează Aeroportul Timișoara pe locul al doilea în clasamentul național. În frunte se află, firesc, Aeroportul „Henri Coandă” Otopeni, care este un nod aerian al companiei Tarom și unde aterizează majoritatea absolută a zborurilor din România.

Pe locul trei se poziționează Aeroportul Cluj-Napoca.

Acest indicator, al traficului intern de pasageri, dovedește o dinamică crescută și continuă a activităților economice dintre cei doi poli economici, Timișoara-Arad și București. În același timp, demonstrează și mobilitate, oportunități de afaceri în interesul părților, schimb de experiență culturală, educațională și profesională între cetățeni. Ne-am propus prin planul managerial să putem menține constant, stabil și în condiții de eficiență economică, un număr de pasageri într-o continuă creștere sănătoasă, în concordanță cu realitățile socio-economice ale zonei  de captare a pasagerilor din Regiunea de Vest a României”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

0 Shares