Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: PNL și UDMR își împart ministerele, după eliminarea din cărți a USR / Premierul desemnat Ciucă a obținut susținerea PSD pentru un guvern minoritar / ACTUALITATE: Toți elevii intră în vacanță două săptămâni / Masca, obligatorie peste tot / Certificat verde obligatoriu la serviciu / Carantină de noapte pentru nevaccinați / 

Breaking News:

Ziua internaţională a controlorilor de trafic aerian

În 20 octombrie este sărbătorită, anual, Ziua internaţională a controlorilor de trafic aerian.
 
„Astăzi sunt celebrați acești profesioniști care vegheaza la siguranța și eficiența zborurilor, în fiecare moment. La mulți ani, #CTA!”, este mesajul transmis de ROMATSA, pe Facebook.
 
foto: Facebook ROMATSA
 
Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA este instituţia care dirijează traficul aerian în România pentru aeronavele civile şi militare, înfiinţată în anul 1991. 
 
Tot pe 20 octombrie este aniversarea Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Controlorilor de Trafic Aerian (IFATCA), înființată în anul 1961. IFATCA reuneşte asociaţii din 137 de state, cu peste 50.000 de controlori de trafic la nivel internaţional.

În 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus şi a restricțiilor impuse pentru combaterea acesteia, activitatea controlorilor de trafic aerian a fost cu atât mai importantă pentru dirijarea în siguranţă a aeronavelor cu respectarea eforturilor de igienizare.

Celebrarea acestei zile reaminteşte de rolul important al activităţii depuse, în turnurile de control, de controlorii de trafic care asigură desfăşurarea traficului aerian în condiţii de siguranţă şi de eficienţă.

Dirijarea traficului aerian a evoluat de la o activitate bazată pe pricepere şi cunoştinţe la o muncă sofisticată şi dependentă de tehnologie. Importanţa controlorului de trafic rămâne esenţială în ceea ce priveşte traficul aerian.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv