Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Sute de morţi şi răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

Armata rusă părăsește Herson; Ucraina nu crede însă până nu își vede drapelul arborat

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat trupelor ruse să se retragă din provincia ucraineană Herson, însă oficialitățile din Ucraina nu cred până nu își vor vedea drapelul arborat.

Comandantul forțelor ruse din Ucraina, generalul Serghei Surovikin, a anunțat miercuri, într-o declaraţie televizată, că oraşul Herson, situat pe malul de vest al Niprului, nu mai poate fi aprovizionat de Moscova, astfel că a propus ca trupele să se retragă, iar Șoigu și-a dat ok-u.

„Sunt de acord cu concluziile şi propunerile dumneavoastră. Începeţi retragerea soldaţilor şi luaţi toate măsurile pentru a transfera trupele peste râu!’ Nu este deloc o decizie uşor de luat. Vom salva vieţile soldaţilor noştri şi capacitatea de luptă a unităţilor noastre. Menţinerea lor pe malul de vest este inutilă. Unii pot fi folosiţi pe alte fronturi’, a transmis Şoigu.

Însă unul dintre consilierii preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, a declarat că este prea devreme pentru a confirma o retragere a acestora:

„Până când drapelul ucrainean nu va flutura deasupra Hersonului, nu are sens să vorbim despre o retragere rusească”.

Capitala provinciei Herson a fost singurul mare oraş ucrainean pe care trupele ruse au reuşit să-l ocupe după lansarea invaziei.

Armata ucraineană a lansat în septembrie o contraofensivă în Herson, prin care încearcă mai întâi să taie comunicaţiile trupelor ruse care au trecut Niprul. Trupele ucrainene au distrus deja podurile de peste Nipru, forţându-i pe ruși să apeleze la pontoane şi la alte improvizaţii pentru a-şi aproviziona soldaţii.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv