Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:

Putin a semnat decretele de recunoaștere a independenței regiunilor ocupate de trupele ruse în Ucraina

UPDATE: Preşedintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut independenţa regiunilor ucrainene Herson şi Zaporojie, potrivit unor decrete prezidenţiale publicate joi seară, cu o zi înainte ca Rusia să finalizeze anexarea lor, notează AFP.

Putin va semna, vineri, anexarea regiunilor Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie. Decizia lui Putin de a încorpora în teritoriul Rusiei cele patru regiuni ale Ucrainei înseamnă că Moscova va anexa zone ample din estul şi sudul ţării vecine, reprezentând circa 15% din întregul teritoriu ucrainean, notează Reuters.

sursă foto: dw.com/ro

În acest fel Putin, sub ordinul căruia trupele armate ruse au invadat Ucraina în urmă cu 7 luni (24 februarie), va invoca faptul că soldații ucraineni care luptă pentru eliberarea regiunilor ocupate prin război ataca, de fapt, Rusia.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a lansat joi avertismentul la adresa liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, că ţara sa nu va recunoaşte niciodată anexarea teritoriilor ucrainene de către Rusia.

„Vreau să fiu foarte clar. SUA nu vor recunoaşte niciodată, niciodată, niciodată pretenţiile Rusiei asupra teritoriului suveran al Ucrainei”, a declarat preşedintele american cu prilejul Summitului Insulelor din Pacific, desfăşurat la Washington.

Biden a apreciat că referendumurile ilegale în care patru teritorii din estul Ucrainei controlate de separatişti proruşi au decis să se alipească Rusiei au fost „o ruşine”, iar rezultatele lor au fost „manipulate de Moscova”.

În plus, liderul de la Casa Albă a denunţat faptul că „ambiţiile imperialiste ale lui Putin sunt o încălcare flagrantă a Cartei Naţiunilor Unite şi a principiilor fundamentale ale suveranităţii şi integrităţii teritoriale”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv