Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:

Ucraina are noi miniştri; remaniere minoră

O remaniere minoră, menită să consolideze executivul de la Kiev, a avut loc marți, în contextul în care Ucraina se confruntă în continuare cu invazia rusă.

Astfel, Oleksandr Kamîşin a fost numit de Parlament ministru al industriilor strategice, după ce a contribuit la menţinerea caracterului operaţional al companiei de căi ferate ucrainene în timpul războiului de agresiune lansat de Rusia împotriva ţării vecine, relatează Reuters.

De asemenea, legislativul de la Kiev a aprobat extinderea portofoliului vicepremierului Mihailo Fedorov, acesta urmând să se ocupe de inovare, dezvoltare educaţională, tehnologie şi transformare digitală.

Fedorov a jucat un rol important în eforturile Ucrainei de a securiza utilizarea serviciului de internet prin satelit Starlink de la compania SpaceX, a miliardarului american Elon Musk.

Parlamentarii ucraineni au aprobat şi numirea lui Oksen Lisovî în postul de ministru al educaţiei şi ştiinţei.

„În faţa noastră se află provocări nu mai puţin dificile: victoria în război, reconstrucţia, dezvoltarea educaţiei moderne, dezvoltarea ştiinţei şi industriei ucrainene. Iată de ce noii membri ai guvernului au în faţă obiective ambiţioase”, a scris premierul ucrainean Denis Şmîhal pe Telegram.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv