Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Șeful Secţiei de Chirurgie Cardiacă din Timișoara, Marinel Gașpar, a fost arestat preventiv după ce a fost prins când lua mită / POLITICĂ: Camera Deputaților a adoptat Legea de creștere a lefurilor pentru aleșii locali / Penalii Costel Alexe și Mihai Chirica de la Iași, judecați pentru corupție, vor primi și ei indemnizații mărite, până la sentința definitivă / 

Breaking News:

UPDATE: Proteste în Rusia. Putin ordonă mobilizare parţială și reia amenințările: „Nu blufez!”

UPDATE: Proteste în Rusia. Mii de ruși au ieșit pe străzi scandând „Nu război!”. Au fost reținuți 1.400 de protestatari, în 40 de orașe.

În discursul său televizat, anunţat iniţial pentru marţi seara dar amânat pentru miercuri din motive neprecizate, preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că a semnat un decret privind mobilizarea parţială începând de miercuri a rezerviştilor, pentru „operaţiunea militară specială” în Ucraina, ale cărei obiective nu s-au schimbat, a asigurat el.

Putin a avertizat că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la îndemână, adăugând că aceia care încearcă să utilizeze şantajul nuclear împotriva Rusiei vor descoperi că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. „Nu blufez”, a spus el.

„Este necesar să susţinem propunerea Ministerului Apărării şi a Statului Major, să avem o mobilizare parţială în Rusia. Repet: Vorbim doar de o mobilizare parţială. Doar rezerviştii vor fi recrutaţi. Prioritari vor fi cei care activează în forţele armate, care au o specializare militară şi experienţă. Toţi cei mobilizaţi vor fi obligatoriu antrenaţi suplimentar înainte să fie trimişi pe front, pe baza experienţei pe care am învăţat-o până acum în operaţiunea militară specială. Decretul privind mobilizarea parţială a fost deja semnat”, a spus Putin.

El a afirmat că obiectivul său este „eliberarea” Donbasului, zonă minieră din estul Ucrainei compusă din regiunile Doneţk şi Lugansk, şi că majoritatea populaţiei din această zonă nu doreşte să revină la ceea ce el a numit „sub jugul” Ucrainei.

 

 

 

 

 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv