Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CCR: Se dezbate sesizarea lui Iordache pe protocoalele secrete / PARLAMENT: Legea pensiilor a fost adoptată / Evazioniștii scapă de dosarele penale: Legea deputatului “Mitralieră” a fost adoptată / JUSTIȚIE: Al 3-lea complet de 5 judecători a amânat procesul lui Dragnea / Va fi tras la sorți al 4-lea complet, în 2019 / În aceeași seituație se află procesele lui Tăriceanu, Ponta și Greblă / 

Breaking News:
 

Procurorul general Augustin Lazăr va sesiza CCR pentru a opri modificarea Legilor Justiției

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat marți, la Parlament, că analizează posibilitatea de a sesiza Curtea Constituțională pentru a opri modificarea Legilor Justiției.

Augustin Lazăr a fost prezent la comisiile juridice ale Parlamentului, unde s-a discutat bugetul Ministerului Public.

Întrebat de jurnaliști care este opinia sa în legătură cu modificările la Legile Justiției, procurorul general a declarat că analizează pentru a vedea ce alte instrumente are la îndemână pentru a opri modificările adoptate deja la Camera Deputaților și cele care vor urma în săptămânile viitoare.

Nu este numai ideea lui Lazăr; USR și PNL au anunțat deja că vor ataca la CCR legile modificate din Justiției – 303/2004, 304/2004, 317/2004, Codul Penal și Codul de Procedură Penală. -, imediat ce vor fi adoptate de Senat – unde va fi dat votul final.

Marți, Comisia specială condusă de Florin Iordache, va modifica legea CSM, iar una dintre variante este ca Inspecția Judiciară să fie o instituție controlată de un Consiliu de Integritate.

Preşedintele secţiei de judecători ar urma să fie de drept preşedintele CSM.

Totodată, iar ministrul Justiţiei şi preşedintele ÎCCJ nu mai pot exercita acţiunea disciplinară împotriva magistraţilor, ci doar Inspectia Judiciară.