Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 

Liderul-antrenor ia locul liderului autoritar în mediul de afaceri

Cei mai performanți manageri s-au dovedt a fi liderii-antrenori, deoarece au reușit cel mai bine să-și angreneze echipa în proiecte și să le acorde șansă fiecăruia dintre membri să exceleze în aria lui de competență, astfel că marile companii, dar şi IMM-urile din România caută acum să schimbe comportamentul liderilor autoritari.

leader-coach

Specialiștii de la Coaching Essence afirmă că nu trebuie concediaţi actualii manageri pentru modul în care au condus până acum organizația. Aceștia nu au făcut decât să se adapteze unui context. Este nevoie să le oferim posibilitatea de a învăța și a experimenta noua strategie de a conduce – sau, mai corect spus, de a antrena.

“Coaching-ul necesită niște abilități și competențe noi, mult diferite de cele cu care majoritatea managerilor s-au obișnuit până acum. Avem nevoie de aceste abilități atunci când delegăm, când luăm atitudini, când ne exprimăm o opinie în fața echipei etc. Coach-ul sau liderul-antrenor va fi în continuare responsabil de performanța echipei însă nu va mai controla fiecare aspect din angrenajul echipei, ci își va antrena echipa pentru a performa, îi va transforma pe angajați în coechipieri și nu în concurenți”, declară Tiberiu Felber, directorul general al Coaching Essence și specialist în coaching.

Ghidul beneficiarului de coaching

Rolul unui manager cu stil de coaching este diferit de cel al unui coach extern. În timp ce persoana din urmă își permite luxul de a-și concentra atenția strict pe obiectivele de dezvoltare sau de performanță ale clientului său, managerul-coach trebuie să aibă grijă ca aceste obiective ale clientului să se realizeze, dar să le și echilibreze cu cele ale celorlalți membri ai echipei și ale organizației, în ansamblul ei.

În acest sens, specialiștii români de la Coaching Essence au lansat “Ghidul beneficiarului de coaching”, care se poate descărca gratuit de pe http://www.coaching-essence.ro/alege-un-coach/coaching-ca-still-de-management.html.

Totodată, ei organizează primul program intensiv de formare – „Coaching for Now” -, atestat în limba română și aprobat de Societatea Română de Coaching și de Federația Internațională de Coaching.

Cursurile de formare au loc săptămânal în București și Timisoara, iar cei interesați se pot înscrie pe site-ul http://coaching-essence.ro/coachingfornow/01/.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv